Stor nyhed: Apple er verdens mest værdifulde virksomhed igen

Christian Pedersen

6 uger siden

|

13/06/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Apples aktie steg igår med 7%, og det har resulteret i, at Apple er blevet den mest værdifulde virksomhed.

Mest læste i dag

Apple har igen indtaget tronen som verdens mest værdifulde virksomhed, drevet af en imponerende aktiekursstigning efter lanceringen af Apple Intelligence.

Denne nyhed har ikke kun sendt aktiekursen i vejret, men har også markeret Apples engagement i kunstig intelligens.

Apple Intelligence skaber aktiekursrekord

Efter en vanskelig periode med lavere aktiekurser nåede Apple en rekordhøjde på 219,98 dollar pr. aktie efter annonceringen af Apple Intelligence ved WWDC 2024.

Denne markante stigning viser, hvor positivt markedet har reageret på nyhederne om Apples AI-satsning og tilliden til Apple Silicon.

Kortvarig førsteplads

Selvom Apple kun kortvarigt var tilbage på førstepladsen som verdens mest værdifulde virksomhed, overgået af Microsoft, er Apples markedsværdi nu på hele 3.267 milliarder dollar.

På blot to dage er markedsværdien steget med svimlende 2.112 milliarder kroner, hvilket vidner om den enorme tillid fra investorerne.

Nye funktioner kræver ny hardware

De nye funktioner i Apple Intelligence kræver kraftfuld hardware, hvilket sandsynligvis vil booste salget af de nyeste Apple-enheder.

Kun nyere Macs og iPhone 15 Pro-modellerne kan håndtere de avancerede AI-funktioner, hvilket får mange Apple-fans til at overveje en opgradering tidligere end planlagt.

Analytikernes forventninger

Analytikere forudser, at mange brugere vil skifte til de nyeste Apple-produkter for at holde trit med AI-udviklingen.

Dette gælder ikke kun for first movers, men også for brugere med lidt ældre modeller, som ikke vil hægtes af AI-ræset.

Fremtiden for iPhone-priser

Med den stigende efterspørgsel efter avancerede AI-funktioner spekuleres der i, at Apples næste topmodel kan nå en pris på 20.000 kroner.

En sådan model vil have de bedste specifikationer, herunder en lynhurtig chip designet til AI, et førsteklasses kamera og en dobbelt OLED-skærm.

Rygter om iPhone Ultra

Der er også rygter om en mulig iPhone Ultra, som kunne blive den ultimative gadget i 2024.

Hvis disse rygter viser sig at være sande, vil det sandsynligvis øge efterspørgslen yderligere og sende Apple-aktien endnu højere op.

Apple har med denne seneste udvikling ikke kun genvundet sin plads som verdens mest værdifulde virksomhed, men har også markeret sig som en frontløber inden for AI-teknologi.

Dette kan meget vel være starten på en ny æra for Apple og deres brugere.