Apple bliver nødt til at ændre Siri drastisk for at indhente konkurrenterne

Skrevet af Christian Pedersen

3 dage siden

|

14/05/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Alle kender Siri, men hun skal snart ændres, da konkurrenterne har overhalet Apple.

Mest læste i dag

Apple står over for en væsentlig udfordring i AI-racet og er nu tvunget til drastiske ændringer i deres virtuelle assistent, Siri, for at kunne konkurrere med nylige fremskridt fra konkurrenter som OpenAI's ChatGPT.

Nødvendig overhaling for at holde trit

Siden lanceringen i 2011 har Siri været en banebrydende teknologi inden for virtuelle assistenter.

Men trods en stærk start har Siri kæmpet med at følge med udviklingen inden for samtale-AI, især i forhold til nye generative AI-systemer, der kan håndtere komplekse samtaler og opgaver.

"Siri har været begrænset til enkelte forespørgsler og har ofte haft svært ved at forstå brugernes intentioner," udtaler en kilde tæt på Apple.

Apples strategiske skifte

Efter at have testet OpenAI's ChatGPT, har Apples ledere erkendt, at en omfattende ændring var nødvendig.

"Siri virkede forældet sammenlignet med de nye AI-teknologier, som kunne skrive poesi, generere kode og håndtere dybtgående samtaler," fortæller en insider fra Apple.

Denne erkendelse har sat gang i den største omstrukturering af Siri og muligvis hele Apples softwaredivision i over et årti.

Fokus på generativ AI

Med den kommende opdatering vil Siri ikke længere blot reagere på individuelle forespørgsler, men derimod kunne føre samtaler og integrere mere avancerede AI-funktioner.

"Den nye version af Siri vil revolutionere måden, vi interagerer med vores enheder på, med evner, der spænder vidt over både produktivitet og personlig assistance," tilføjer Apple-kilden.

Forventninger til WWDC

Det forventes, at Apple vil afsløre flere detaljer om den opgraderede Siri og andre AI-initiativer på deres Worldwide Developers Conference den 10. juni.

"Den nye generative AI-platform vil være hjørnestenen i den næste generation af Siri," afsluttes det fra Apple.

Med denne fundamentale fornyelse sigter Apple mod at sikre, at Siri ikke kun kan konkurrere på lige fod med nutidens AI-drevne assistenter men også definere fremtiden for interaktionen mellem mennesker og maskiner.