Apple iOS 17.5 er netop udkommet: Her er alle de vigtigste nyheder

Skrevet af Christian Pedersen

3 dage siden

|

14/05/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den nye Apple iOS 17.5 er netop udkommet, og her er alle de nye opdateringer.

Mest læste i dag

Apple har frigivet iOS 17.5, den nyeste opdatering til deres operativsystem, som bringer flere væsentlige ændringer og forbedringer.

Denne opdatering kommer som en finjustering inden den nærtstående præsentation af iOS 18 og introducerer blandt andet nye funktioner i Apple News Plus og forbedringer af privatlivsbeskyttelse.

Nye funktioner i iOS 17.5

En af de mest bemærkelsesværdige tilføjelser i iOS 17.5 er udvidelsen af detektionen af tværs-platforms tracking.

Apple udvider nu denne beskyttelse, som oprindeligt blev introduceret i iOS 14.5, til at omfatte alle Bluetooth-baserede tracking-enheder.

Dette skridt, udviklet i samarbejde med Google, sikrer, at brugere bliver advaret, hvis en ikke-AirTag tracker er i bevægelse med dem, uanset enhedens oprindelige platform.

Forbedringer i Apple News Plus

iOS 17.5 introducerer også signifikante tilføjelser til Apple News Plus.

Abonnenter vil nyde godt af et nyt spil kaldet Quartiles samt en offline-tilstand, der giver brugere mulighed for at gemme artikler, lydrapporter og spil til offline brug.

"Denne nye funktion sikrer, at vores brugere altid har adgang til indhold, selv uden internetforbindelse," fortæller en talsperson fra Apple.

Tredjepartsapp-tilgængelighed i EU

Et andet vigtigt fokusområde i iOS 17.5 er tilgængeligheden af tredjepartsapps i EU.

Efter de nye EU-regulativer tillader iOS 17.5 nu, at appudviklere kan tilbyde deres apps direkte fra deres hjemmesider, hvilket giver forbrugerne flere valgmuligheder uden for App Store.

Stoltheds-tapeter og hvordan man opdaterer

Endelig markerer iOS 17.5 Pride-måneden ved at tilføje nye Pride-tapeter, der kan findes under indstillingerne for tapet i iOS.

For at opdatere til iOS 17.5, skal brugerne blot gå ind i Indstillinger, vælge Generelt og derefter Softwareopdatering.

iOS 17.5 er tilgængelig på enheder fra iPhone XS og fremad, og opdateringen lover at forbedre brugeroplevelsen betydeligt, samtidig med at den forbereder grunden for den kommende store opdatering, iOS 18.