Mange mener, der ikke er ladestandere nok til elbiler - Men det er ikke sandt

Christian Pedersen

2 uger siden

|

04/07/2024
Elbiler
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mange går rundt med ideen om, at der ikke er ladestandere nok, og derfor holder de sig fra at købe en elbil. Men sandheden er en helt anden.

Mest læste i dag

Interessen for at køre elbil er steget markant de seneste år, men mange bekymrer sig stadig over antallet af ladestandere.

En ny undersøgelse fra Kamux viser dog, at mange undervurderer udbredelsen af ladepunkter, og at over halvdelen af danskerne faktisk har adgang til opladning af elbil.

Adgang til ladestandere

Kamux undersøgelse, der er udført blandt 1.000 danskere i alderen 17-70 år med kørekort og bil i husstanden, viser, at de fleste danskere kan lade deres elbil hjemme, på arbejdet eller i byen.

Mere end syv ud af ti (73 procent) har adgang til en dedikeret ladestander.

24 procent har adgang derhjemme eller via offentlige ladestationer i nærområdet, 22 procent på arbejdet og tre procent ved deres sommerhus.

Fordomme om ladestandere

En af de mest udbredte fordomme om elbiler er manglen på ladestandere.

Mange potentielle elbilsejere bekymrer sig om opladning og rækkevidde.

"Ladning og rækkevidde er to af de mest almindelige spørgsmål, der påvirker forbrugere, når de overvejer at skifte til elbil," siger Andy Rietschel, administrerende direktør hos Kamux i Danmark. Det skriver Kamux.

Regionale forskelle

Undersøgelsen viser også, at adgangen til ladestandere varierer afhængigt af, hvor man bor.

I Øst- og Sydsjælland har en fjerdedel (27 procent) adgang til ladestandere hjemme, mens tallet er halvt så stort i områder som Midtjylland og Nordjylland.

Dette indikerer, at infrastrukturen for elbiler er bedre udviklet i nogle regioner end andre.

Fremtiden er elektrisk

På trods af regionale forskelle viser undersøgelsen, at mange allerede har adgang til de nødvendige opladningsfaciliteter, hvilket kan berolige dem, der overvejer at skifte til elbil.

Med en fremtid, der uundgåeligt bliver mere elektrificeret, er det vigtigt at se fordelene ved at køre elbil.

Udbredelsen af ladestandere

Den stigende interesse for elbiler har ført til en markant udvidelse af ladestandere i hele landet.

Offentlige ladestationer bliver mere almindelige, og virksomheder investerer i ladeinfrastruktur for at imødekomme den voksende efterspørgsel.

Dette gør det nemmere for elbilsejere at finde ladestandere, uanset hvor de befinder sig.

Mange danskere undervurderer udbredelsen af ladestandere til elbiler.

Undersøgelsen fra Kamux viser, at over halvdelen af elbilsejere allerede har adgang til opladningsfaciliteter, enten hjemme, på arbejdet eller i byen.

Med den fortsatte udvikling af ladeinfrastrukturen er det sandsynligt, at endnu flere vil finde det bekvemt at skifte til elbil i fremtiden.