Danskerne kan lide Tesla: Dominerer totalt bilsalget i Danmark

Christian Pedersen

2 uger siden

|

02/07/2024
Elbiler
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Tesla er en klar favorit, når der skal købes ny bil blandt danskerne.

Mest læste i dag

Tesla har fået en solid plads i hjertet hos danske bilkøbere.

Trods udfordringer med at indfri deres egne salgsforventninger på globalt plan, ser det ud til, at danskerne ikke kan få nok af de populære elbiler.

En gennemgang af salget i årets første halvdel afslører, at hver tredje bil på top 10-listen over de mest solgte biler i Danmark bærer Tesla-logoet. Det skriver Inputmag.

Tesla dominerer markedet

Tesla-modellerne, især Model Y og Model 3, har været uhyre populære blandt danske bilkøbere.

I alt blev der registreret 8.487 eksemplarer af disse modeller, hvilket svarer til 33 procent af de 25.722 biler, der udgør top 10-listen over de mest solgte biler i Danmark i første halvdel af året.

Elbiler er de nye favoritter

Elbilerne har virkelig taget fart i Danmark.

I årets første seks måneder blev der indregistreret 38.939 nye elbiler, hvilket er en stigning på 49 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Dette betyder, at 45 procent af de nye biler i denne periode var elbiler, hvilket gør el til det mest populære drivmiddel.

Tesla fører an i den grønne omstilling

Tesla har været en drivkraft i denne udvikling, og deres succes på det danske marked viser, at flere og flere danskere vælger elbiler.

Siden september 2023 har elbiler været de mest foretrukne køretøjer hver måned, og denne trend ser ud til at fortsætte.

Politisk støtte spiller en rolle

Mads Rørvig, administrerende direktør i Mobility Denmark, fremhæver, at de politiske initiativer har haft en betydelig indflydelse på denne udvikling.

Han udtaler: "Det er godt for den grønne omstilling, at elbilerne nu udgør knap halvdelen af nysalget. Det viser os, at den positive udvikling bare fortsætter, og at de politiske initiativer, der giver danskerne lyst til at vælge eldrevne biler virker. Det skal vi holde fast i."

Fremtiden for Tesla og elbiler i Danmark

Med Tesla i spidsen og en stigende interesse for elbiler generelt, ser fremtiden lys ud for den grønne omstilling i Danmark.

Tesla's fortsatte succes viser, at danskerne ikke kun er åbne for elbiler, men også ivrige efter at adoptere dem som deres primære køretøjer.

Dette markerer et vigtigt skridt mod en mere bæredygtig fremtid på de danske veje.