Vild rekord: Threads runder 175 mio. brugere på ét år

Christian Pedersen

2 uger siden

|

06/07/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det nye medie er blevet ekstremt populært på ekstremt kort tid.

Mest læste i dag

Meta's nyeste sociale medieplatform, Threads, har markeret sit etårsjubilæum ved at runde imponerende 175 millioner månedligt aktive brugere.

Denne milepæl blev afsløret af virksomhedens administrerende direktør, hvilket understreger platformens hurtige vækst i et konkurrencepræget marked.

Har du selv brugt Threads?

Threads udfordrede et svækket Twitter

Threads blev lanceret den 5. juli sidste år som en direkte udfordrer til X (tidligere kendt som Twitter).

Timingen var strategisk, da lanceringen kom midt i Elon Musks kontroversielle overtagelse af Twitter, som førte til en kaotisk omstrukturering af den kendte platform. Det skriver Mobilsiden.

Threads drager fordel af at være integreret med Instagram, hvilket gjorde det nemt for eksisterende Instagram-brugere at oprette en profil på Threads.

Dette førte til, at platformen nåede 100 millioner brugere på under en uge.

Dog var der mange af de tidlige brugere, der hurtigt forlod platformen igen.

Brugervækst og udfordringer

Selvom Threads har oplevet betydelig brugervækst takket være internationale lanceringer og nye funktioner, har platformen også mødt udfordringer med at fastholde brugerne.

Ifølge markedsanalysefirmaet Sensor Tower var den gennemsnitlige bruger aktiv på Threads tre gange og syv minutter om dagen i sidste måned.

Dette er et fald på henholdsvis 79 og 65 procent i forhold til juli sidste år.

Økonomiske perspektiver

Threads har endnu ikke introduceret reklamer, hvilket betyder, at platformen ikke genererer væsentlige indtægter for Meta.

For nylig blev Threads en del af Fediverse, en samling af sociale medieplatforme, der understøtter ActivityPub-protokollen, hvilket muliggør kommunikation på tværs af forskellige platforme.

Fremtiden for Threads

Jasmine Enberg, analytiker hos eMarketer, påpeger, at Threads stadig mangler en klar retning og unikt indhold, hvilket kan hæmme mediets vækst.

Hun tilføjer, at Meta muligvis overvejer, om det er værd at opretholde Threads som en selvstændig app eller i stedet integrere det mere med Instagram.

Trods udfordringerne er der stor interesse fra annoncører i platformen, hvilket giver håb om en bæredygtig fremtid for Threads.

Threads' rejse det første år har været fyldt med både hurtig vækst og betydelige udfordringer.

Hvordan platformen vil udvikle sig fremover, vil afhænge af Metas strategiske beslutninger og evnen til at fastholde og engagere brugerne.