Meta stjæler en af Apple's bedste features: "Det er absurd"

Skrevet af Christian Pedersen

2 dage siden

|

15/05/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Meta har netop stjålet en af Apple's bedste features og tilføjet den til deres eget produkt.

Mest læste i dag

Meta har lanceret en ny funktion til deres Quest 3 og Quest 2 headsets, der ifølge kritikere ligner en direkte kopi af en lignende funktion fra Apple Vision Pro.

Denne nye tilføjelse, kaldet 'travel mode', gør det muligt for brugerne at opleve blandet virkelighed ombord på fly, en funktion der radikalt ændrer brugernes underholdningsmuligheder under flyrejser.

Meta's ambitiøse træk

Funktionen blev afsløret af Meta's CEO, Mark Zuckerberg, der delte sin oplevelse af at bruge den nye funktion under en flyvning via Instagram.

Han beskriver, hvordan brugerne med travel mode kan se film på et virtuelt biograflærred, spille spil, eller endda arbejde, uforstyrret af flyets omgivelser.

"Med travel mode kan vores brugere transformere deres rejseoplevelse," udtaler Zuckerberg.

Teknisk forbedring og partnerskab

Ifølge Meta tager travel mode højde for flyets bevægelser ved hjælp af dedikerede algoritmer, som sikrer en stabil og konsekvent oplevelse.

Meta har desuden indgået et samarbejde med Lufthansa for at tilbyde skræddersyet blandet virkelighed indhold til flyselskabets business class-kunder, herunder en immersiv biografoplevelse og interaktive spil.

Reaktioner og kritik

Denne nye funktion er blevet modtaget med blandede følelser.

Nogle brancheeksperter kritiserer Meta for at "kopiere" Apple, mens andre ser det som en naturlig evolution i teknologien.

"Det er chokerende, hvor tæt Meta's nye funktion ligner Apple's, men innovation er trods alt ikke isoleret," siger en teknologianalytiker.

Meta's lancering af travel mode til PlayStation 5 Pro understreger virksomhedens ambition om at integrere mere avanceret teknologi i hverdagsprodukter og pusher grænserne for, hvad forbrugerne kan forvente af bærbar tech.

Mens nogle måske spørger, om Meta er gået for langt, er det klart, at grænserne for teknologisk innovation fortsat udvides.

Det skriver t3.