To brødre stjal knap 200 millioner kroners kryptovaluta på 12 sekunder: Nu er de fundet

Skrevet af Christian Pedersen

5 uger siden

|

18/05/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
To brødre stjal knap 200 millioner kroners kryptovaluta på bare 12 sekunder, men nu er de blevet arresteret. Læs med og hør hvad, der ligger bag.

Mest læste i dag

I et chokerende kryptotyveri, hvor to brødre stjal næsten 200 millioner kroner på blot 12 sekunder, er de nu endelig blevet fanget.

Brødrene, Anton og James Peraire-Bueno, er tiltalt for bedrageri og hvidvask af penge.

"Anton og James Peraire-Bueno udførte et yderst avanceret kryptorøveri, som de havde planlagt i månedsvis og gennemførte på sekunder," sagde vicejustitsminister Lisa Monaco.

Hun fremhævede, at Internal Revenue Service (IRS) havde en afgørende rolle i opklaringen af denne banebrydende sag om bedrageri og hvidvask.

De to brødre, der har en akademisk baggrund fra Massachusetts Institute of Technology (MIT), brugte deres specialiserede evner inden for matematik og datalogi til at udnytte Ethereum-platformens transaktionsvalideringsproces.

De anklagedes for at have skaffet sig adgang til Ethereum-handlernes private transaktioner og manipuleret disse for at tilegne sig kryptovalutaen.

Anklagerne beskriver, hvordan brødrene udførte deres kup, der er blevet døbt "the Exploit", på rekordtid.

"Denne form for bedrageri stiller spørgsmålstegn ved selve integriteten af blockchain-teknologien," sagde den amerikanske advokat Damian Williams.

Da en repræsentant for Ethereum konfronterede brødrene, nægtede de at returnere de stjålne midler og tog i stedet skridt til at hvidvaske og skjule deres tyvegods.

Denne sag markerer første gang, denne type krypto-bedrageri har ført til strafferetlige anklager. Hvis de findes skyldige, står brødrene over for mere end 20 års fængsel hver.