Tesla vækster 400 procent i Danmark

Skrevet af Christian Pedersen

5 uger siden

|

17/05/2024
Elbiler
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Tesla er begyndt at sænke deres priser, og det har gjort at mange danskere har købt deres biler.

Mest læste i dag

Tesla har oplevet en eksplosiv vækst i Danmark, hvor salget og omsætningen er steget med hele 400 procent i 2023.

Med en omsætning på 8,1 milliarder kroner sidste år sammenlignet med 1,6 milliarder i 2022, har Tesla cementeret sin position på det danske marked.

Eksplosiv vækst i salg og omsætning

"Tesla vækster med raketfart i Danmark, hvilket afspejler den stigende interesse for elbiler blandt danskerne," siger en analytiker.

Salget af Tesla i Danmark skød i vejret med levering af 22.512 biler i 2023, hvor især Model Y har været en bestseller efter markante prisnedsættelser.

Prisreduktioner som vækstdriver

Tesla's aggressive prisstrategi har spillet en nøglerolle i væksten.

"Vores vækst er primært drevet af gunstige markedsforhold og strategiske prisreduktioner, der har gjort vores biler mere tilgængelige for et bredere publikum," udtaler en talsperson for Tesla.

Sidste år så man, hvordan prisen på populære Model Y blev sænket med op til 100.000 kroner.

Fremtiden for Tesla i Danmark

På trods af den imponerende vækst i omsætning, udgør Danmarks andel stadig kun en brøkdel af Tesla's globale omsætning, som i 2023 løb op i 96,8 milliarder dollar.

Mens Tesla forventer at fortsætte deres vækst på det danske marked, understreger de også, at de globale markedstendenser vil påvirke deres strategier fremadrettet.

Med en sådan markant stigning i både omsætning og billeverancer er Tesla klart på vej til at cementere sin position som førende inden for elbilmarkedet i Danmark, men også som en væsentlig spiller på den globale scene.