Ny phishing-metode afsløret: De tager fuld kontrol over din computer

Nicolai Busekist

2 dage siden

|

15/10/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En ny phishing-kampagne er blevet opdaget af det amerikanske it-sikkerhedsfirma Fortigate. Den gør det muligt for hackeren at fjernstyre din computer og er særligt svær at opdage.

Mest læste i dag

Cyberangrebet starter med en besked, der udgiver sig for at være en kunde. Modtageren narres til at åbne en skadelig vedhæftet fil i form af en HTML-fil, som, når den aktiveres, inficerer computeren.

Blandt andet installeres værktøjet PureHVNC, der giver angriberen fuld fjernkontrol over systemet. Hackeren kan dermed overvåge tastetryk, tage skærmbilleder og stjæle følsomme oplysninger som adgangskoder og kryptovaluta-wallets, skriver Fortigate i en rapport.

På grund af avanceret kryptering og brugen af programmeringssproget Python er cyberangrebet særligt svært at opdage, ifølge en pressemeddelelse fra Axicom.

Udviklingen viser et stigende behov blandt virksomheder for at implementere avancerede forsvarsmekanismer som adfærdsanalyse og maskinlæring for at modvirke sofistikerede cyberangreb af denne slags.

Det er et angreb, der kan ramme alle, hvorfor det er vigtigt at være opmærksom på det. Det er dog værd at nævne, at det i høj grad er virksomheder, der er i farezonen for at blive ramt af et sådant angreb.

Hvis du beskæftiger dig meget med kryptovaluta, er der også en risiko for, at du kan blive udset. Som tidligere angivet, er der tale om en phishing-kampagne, der også er blevet skabt til at få adgang til folks krypto-wallets.

Ifølge Fortigate er et angreb, der med al tydelighed viser, at hackere og andre ondsindede personer hele tiden bliver mere og mere sofistikerede. Af denne grund bliver det også sværere og sværere at beskytte sig mod disse angreb.

Har du ikke for længst sørget for at få installeret en form for antivirusprogram på din computer, så er det vigtigt at få det gjort med det samme. Disse programmer kan du heldigvis finde rigtig mange af, hvad enten du har en Windows- eller Mac-baseret computer.