Apple bryder med tradition: MacBooks med M4-chip frigives uden for sædvanlige lanceringstidspunkter

Nicolai Busekist

3 dage siden

|

14/10/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Apple har til hensigt at justere sin produktstrategi fremover. Inden længe kommer de nye Macs med M4-chip, som allerede forventes at blive lanceret om få uger.

Mest læste i dag

Apple-fans har i et stykke tid ventet på, at teknologigiganten annoncerer og udgiver nye MacBooks, som vil være udstyret med den kraftigere M4-processor.

I de seneste uger er der dukket oplysninger op, der tyder på, at Apple sandsynligvis planlægger en lancering i efteråret 2024. Disse oplysninger stammer fra den velinformerede insider og Bloomberg-reporter Mark Gurman.

Hvornår udkommer de første MacBooks med M4-chip?

Gurman har nu præciseret disse oplysninger i et nyhedsbrev, hvor han skriver, at Apple fremover vil bryde med de faste cyklusser for udgivelse af sine produkter. Dette vil give virksomheden mulighed for at opnå flere fordele.

For det første vil produkterne kun blive lanceret, når de rent faktisk er færdige. For det andet vil visse produkter, som Apple Watch Ultra, ikke længere få årlige opdateringer, men kun en ny version, når der er reelle nyheder at præsentere.

Ifølge Gurman er dette også Apples plan for M4-MacBooks. Han mener, at virksomheden vil lancere de første modeller med den nye processor den 1. november 2024. Det skriver det tyske medie T3N.

En offentliggørelse af enhederne bør derfor ske senest i slutningen af oktober 2024, så Apple kan nå at markedsføre de nye Mac-computere tilstrækkeligt.

Gurman forventer, at det i år kun vil være udvalgte modeller med M4-chip, der bliver lanceret. Dette inkluderer 14- og 16-tommer-versionerne af MacBook Pro samt en opdateret version af Mac Mini. MacBook Air vil ifølge Gurman først få M4-chip i 2025 - sandsynligvis i løbet af årets første halvdel.

For Mac Studio og Mac Pro vil det tage endnu længere tid, før de bliver opgraderet med den nye M4-chip. Ifølge Gurman vil Mac Studio blive lanceret omkring midten af 2025, mens Mac Pro med M4-processor forventes i anden halvdel af 2025.

Denne udgivelse kan muligvis finde sted samtidig med lanceringen af iPhone 17 og de næste Apple Watches. Hvis du har i sinde at købe en Mac Pro eller en Mac Studio med M4, er du derfor nødt til at væbne dig med en vis tålmodighed, inden du kan slå til.