TikTok dropper flere hundrede stillinger grundet overgang til AI-baseret indholdsmoderation

Nicolai Busekist

4 dage siden

|

13/10/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det sociale medie TikTok afskediger flere hundrede medarbejdere fra sin globale arbejdsstyrke, herunder et stort antal ansatte i Malaysia, hvilket virksomheden meddelte fredag.

Mest læste i dag

Dette sker i forbindelse med et skift mod større brug af kunstig intelligens (AI) i deres indholdsmoderation.

To kilder, der er bekendt med sagen, fortalte Reuters, at mere end 700 job blev skåret væk i Malaysia. TikTok, der ejes af kinesiske ByteDance, præciserede senere, at færre end 500 medarbejdere i landet blev påvirket.

De fleste af de berørte medarbejdere arbejdede med indholdsmoderation, og de blev informeret om deres afskedigelse via e-mail sent onsdag, ifølge kilderne, som ønskede at være anonyme, da de ikke var autoriseret til at udtale sig til medierne.

Som svar på Reuters' forespørgsler bekræftede TikTok afskedigelserne og sagde, at flere hundrede medarbejdere globalt forventes at blive påvirket som en del af en bredere plan for at forbedre moderationsprocesserne.

TikTok anvender en blanding af automatiseret detektion og menneskelige moderatorer til at gennemgå det indhold, der postes på platformen. Ifølge virksomhedens hjemmeside har ByteDance over 110.000 ansatte i mere end 200 byer verden over.

Teknologivirksomheden planlægger også flere afskedigelser næste måned, da den søger at konsolidere nogle af sine regionale operationer, oplyste en af kilderne.

"Vi foretager disse ændringer som en del af vores løbende bestræbelser på yderligere at styrke vores globale driftsmodel for indholdsmoderation," udtalte en talsmand for TikTok i en erklæring.

Virksomheden forventer at investere 2 milliarder dollars globalt i tillid og sikkerhed i år og vil fortsætte med at forbedre effektiviteten, idet 80% af det indhold, der overtræder retningslinjerne, nu fjernes af automatiserede teknologier, sagde talsmanden.

Afskedigelserne blev først rapporteret af erhvervsportalen The Malaysian Reserve torsdag. Jobnedskæringerne sker samtidig med, at globale teknologivirksomheder oplever større pres for regulering i Malaysia, hvor regeringen har anmodet sociale medier om at ansøge om en driftstilladelse inden januar som led i bestræbelserne på at bekæmpe cyberkriminalitet.

Malaysia rapporterede tidligere i år en markant stigning i skadeligt indhold på sociale medier og opfordrede virksomheder, herunder TikTok, til at intensivere overvågningen af deres platforme.