Forøg rækkevidden af dit WLAN: Sådan forstærker du din routers rækkevidde op til 500 meter

Nicolai Busekist

3 dage siden

|

14/10/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Med det rigtige udstyr kan du markant forbedre din WLAN-rækkevidde. På den måde sikrer du, at forbindelsen forbliver stabil over længere afstande uden at miste hastighed.

Mest læste i dag

WLAN-rækkevidden kan øges til 500 meter ved brug af repeatere. WLAN-repeatere er enheder, der opfanger signalet fra den primære router og sender det videre. På den måde kan større afstande dækkes.

Repeaterne tilsluttes stikkontakter og har afhængigt af modellen forskellige frekvensbånd (2,4 GHz/5 GHz). For at sikre en stabil forbindelse anbefales det at bruge dualband-repeatere sammen med dualband-routere. Det skriver det tyske medie Chip.

Ideelt set bør repeaterne også have Crossband Repeating, som automatisk skifter frekvensbånd afhængigt af modtagerne og den aktuelle signalstyrke. Dette optimerer WLAN-forbindelsen over større afstande.

Placér repeaterne, så der er en uhindret signaloverførsel. Vægge, rør og andre bygninger kan begrænse forbindelsen, så det kan være nødvendigt at bruge flere repeatere. Afhængigt af signalstyrken skal du muligvis prøve forskellige placeringer for at opnå optimal dækning.

Der findes også vejrbestandige repeatere til udendørs brug, som kan give dig WLAN udenfor. Sørg for at vælge en repeater med passende beskyttelsesgrader, f.eks. IP67.

For at opnå en WLAN-rækkevidde på 500 meter er det sandsynligvis nødvendigt at prioritere 2,4 GHz-båndet. Det tilbyder ikke så høje hastigheder, men er meget mere stabilt over lange afstande. De er dog værd at bemærke, at det ikke er alle, der har behov for så stor en rækkevidde.

Forstærkning af WLAN-rækkevidde med Powerline-system

Hvis du ønsker at øge WLAN-rækkevidden i større bygninger, kan et Powerline-system være en god løsning.  Powerline-adaptere med indbygget WLAN forbindes til routeren via stikkontakter. De giver båndbredde i LAN-hastighed og sender det videre via WLAN til de ønskede modtagere.

Da Powerline-systemer ikke mister båndbredde på grund af forhindringer som vægge, er denne løsning velegnet til brug i bygninger. Med udendørs modeller kan systemet endda dække hele grunden.

I gennemsnit understøtter adapterne en rækkevidde på 300 til 400 meter, før en ekstra adapter skal tilsluttes. Med to adaptere kan du allerede dække den ønskede strækning med WLAN.

Afhængigt af situationen kan et Powerline-system være bedre end en WLAN-forstærker til at øge rækkevidden. Hvis du også skal dække flere etager, kan Powerline-adaptere være nyttige. Det kan dog være en stor udgift, hvilket du naturligvis skal være indstillet på, inden du sætter i gang.