Kæmpe forbud verden over: Nu må du ikke længere tage billeder på natklubben

Christian Pedersen

3 dage siden

|

14/10/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En lang række natklubber forbyder nu at tage billeder.

Mest læste i dag

En ny trend spreder sig hurtigt på natklubber verden over – et forbud mod at tage billeder og optage videoer.

Flere steder, herunder i Berlin, London og New York, indfører natklubber nu regler, der skal beskytte atmosfæren på dansegulvet.

Gæsterne får placeret klistermærker over deres telefoners kameraer for at forhindre dem i at dokumentere aftenen.

Privatliv og autentiske oplevelser

Ifølge Téa Abashidze, der står bag technoklubben Basement i Brooklyn, handler det om at skabe "ægte, distraktionsfrie oplevelser".

Fotoforbuddene sikrer, at gæsterne kan nyde aftenen uden frygt for at blive filmet eller taget billeder af uden deres samtykke.

Dette tiltag handler ikke blot om privatliv, men om at bevare en følelse af frihed og nærvær, hvor folk kan være til stede i øjeblikket. Det skriver Mobilsiden.

Inspiration fra Berlin

Berlin har længe været forgangsby for fotoforbud på natklubber.

Steder som Berghain har håndhævet strenge regler om ingen kameraer, og mange andre klubber i Europa og USA har nu fulgt trop.

Daniel Plasch fra R.S.O. i Berlin udtaler: "Ved at tage et billede ødelægger du øjeblikket, selvom du forsøger at dokumentere det."

Mindre skærmtid, mere nærvær

Denne udvikling afspejler en bredere samfundstendens, hvor folk søger at reducere deres digitale afhængighed og skærmtid.

Tiltaget giver gæsterne mulighed for at være til stede og nyde natten uden at blive forstyrret af telefoner eller sociale medier.