Ny mystisk Windows-opdatering stjæler lagerplads fra din computer

Christian Pedersen

4 dage siden

|

14/10/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Du bør nok tøve lidt med at installere denne Windows-opdatering.

Mest læste i dag

Flere Windows-brugere har for nylig bemærket, at en ny Windows 11-opdatering optager uventet meget lagerplads – hele 8,63 GB.

Selvom mange computere i dag har store harddiske, er det stadig påfaldende, at denne opdatering efterlader så meget ubrugelig data, selv efter en såkaldt update-beregning, som normalt frigør plads.

Problemet bag opdateringen

Den nyeste Windows 11 2024 (24H2) opdatering har introduceret flere nye funktioner, men med opdateringen er der også opstået en udfordring.

Normalt kan du efter en opdatering frigøre lagerplads ved at køre en diskberegning, men denne gang bliver en mystisk mængde på 8,63 GB ved med at være til stede.

Ifølge Microsoft skyldes dette de såkaldte "checkpoint-opdateringer", der kræver, at en del af systemet forbliver som en grundlæggende base for fremtidige opdateringer.

Disse filer kan ikke slettes, og derfor fremstår de fejlagtigt som ubrugelig data i diskberegningen. Det skriver Chip.

Hvad kan du gøre?

Microsoft har erkendt problemet og arbejder på en løsning, som primært vil rette visningen af disse data.

Det frarådes dog at forsøge at slette filerne manuelt, da det kan forårsage problemer med fremtidige opdateringer.

Indtil videre må brugerne altså leve med, at disse 8,63 GB tilsyneladende er optaget, indtil Microsoft udsender en rettelse.

For mange vil det måske ikke virke som en stor mængde lagerplads, men for brugere med mindre harddiske kan det være en frustrerende oplevelse, at systemet fylder mere, end det burde.