Nu sker det snart: Outlook og Gmail lukker fra september

Christian Pedersen

3 uger siden

|

23/08/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Microsoft er kommet med en advarsel om, at Outlook og Gmail lukker fra september i en periode.

Mest læste i dag

Microsoft har netop udstedt en advarsel, der kan få alvorlige konsekvenser for brugere af både Outlook og Gmail.

Fra den 16. september vil Microsoft nemlig stoppe understøttelsen af de ældre login-systemer, kendt som Basic Authentication, som mange stadig bruger til at tilgå deres e-mails.

Denne ændring betyder, at applikationer, der ikke understøtter moderne autentificering, ikke længere vil kunne få adgang til e-mails på Outlook.com, Hotmail eller Live.com.

Denne beslutning er en del af Microsofts strategi for at øge sikkerheden og beskytte brugernes data mod de stigende trusler fra hackere og svindlere.

Ifølge David Los, der er partner group product manager for Outlook, er formålet med ændringen at sikre, at Microsoft kan fortsætte med at yde den bedste service til deres kunder og holde deres data så sikre som muligt. Det skriver Birmingham Mail.

For de mange brugere, der stadig benytter sig af ældre systemer eller applikationer til at læse deres e-mails, er det derfor afgørende at opdatere til nyere versioner, der understøtter moderne autentificering.

Hvis man ikke foretager denne opdatering, risikerer man at miste adgangen til sine e-mails, når Basic Authentication bliver fjernet.

Derudover vil den lette version af Outlook Web App ikke længere være tilgængelig efter august.

Brugere vil derfor skulle skifte til de nyeste versioner af understøttede browsere for fortsat at kunne få adgang til Outlook.com.

Microsofts beslutning om at fjerne Basic Authentication er et led i en større indsats for at bekæmpe svindel og øge sikkerheden for deres brugere.

Målet er at sikre en mere sikker og effektiv tjeneste, der kan beskytte brugernes data bedre i fremtiden.

For brugerne betyder det dog, at det er nødvendigt at tage de nødvendige forholdsregler og opdatere deres systemer for at undgå problemer med e-mailadgangen fra september.