Han havde 4000 krænkende billeder på sin computer: Nu ser det for alvor sort ud

Christian Pedersen

1 minut siden

|

23/08/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
I hackersagen fra Viborg-egnen er det kommet ud, at den tiltalte mand havde 4000 krænkende billeder på sin telefon.

Mest læste i dag

En 35-årig mand fra Viborg-egnen står over for alvorlige konsekvenser, efter han har erkendt sig skyldig i flere forhold i en omfattende hackersag, der har været undervejs i fem år.

Sagen omhandler hacking, blufærdighedskrænkelse og besiddelse af over 4000 krænkende billeder og videoer.

Anklagemyndigheden har tidligere oplyst, at den tiltalte i perioden 2017-2019 har hacket eller forsøgt at hacke 10.577 hjemmesider og opnået succes med at hacke 622 af dem.

Derudover skal han have forsøgt at hacke 4422 personer. Ved sin anholdelse var han angiveligt i besiddelse af det omfattende krænkende materiale.

Da retssagen begyndte ved retten i Viborg i sidste uge, nægtede den tiltalte sig skyldig i blufærdighedskrænkelse og satte spørgsmålstegn ved, om politiet korrekt havde identificeret de forurettede i det beslaglagte materiale.

Han påstod, at det omtalte materiale var hentet fra et "åbent marked" på nettet, som ikke krævede brug af koder, og afviste, at hans hacking var systematisk. Det skriver tvmidtvest.

Sagen tog dog en dramatisk drejning, da den tiltalte siden sidste uge erkendte både blufærdighedskrænkelse og antallet af forurettede.

Han indrømmede også, at politiet korrekt havde identificeret de berørte personer, hvilket har ændret retssagens forløb markant.

Anklageren, Emil Nyborg fra Midt- og Vestjyllands Politi, har bekræftet, at der nu ikke er behov for vidneafhøringer, da den tiltalte har erkendt sig skyldig i de fleste anklager.

Retsdagen vil i stedet blive brugt på anklagerens dokumentation og procedure.

Selvom den tiltalte har erkendt størstedelen af anklagerne, nægter han fortsat skyld i hacking under særligt skærpende omstændigheder.

Han fastholder, at hans handlinger ikke var systematiske.

Der forventes at falde dom i sagen i næste uge, hvor det vil blive afgjort, hvilken straf den 35-årige mand fra Viborg-egnen skal modtage for sine handlinger.