MitID med nye tiltag: Sådan vil det påvirke dig

Christian Pedersen

5 uger siden

|

14/06/2024
Nyheder
Foto: Digitaliseringsstyrelsen
Foto: Digitaliseringsstyrelsen
MitID er kommet med et nyt tiltag, og det vil påvirke dig. Her er hvordan.

Mest læste i dag

Digitaliseringsstyrelsen har netop annonceret en række nye sikkerhedsforanstaltninger for MitID, der skal sikre brugerne mod potentielle trusler fra svindlere.

Tiltaget kommer som en reaktion på den øgede mulighed for at downloade apps fra alternative appstores på både iPhone og Android-telefoner, hvilket øger risikoen for falske MitID-apps.

Integritetstjek beskytter brugerne

Som en del af de nye tiltag indføres der nu et integritetstjek for MitID-appen.

Dette tjek skal sikre, at appen er hentet fra de officielle Google Play eller Apple App Store, og at telefonen, hvor appen skal installeres, ikke er kompromitteret.

Dette sker for at forhindre svindlere i at sprede falske versioner af MitID-appen med henblik på at stjæle personlige oplysninger.

Ingen kendte tilfælde af falske MitID-apps

Selvom der ikke er rapporteret om kendte tilfælde af svindel med falske MitID-apps, tager Digitaliseringsstyrelsen ingen chancer.

Integritetstjekket vil foregå automatisk, når en ny downloadet MitID-app skal aktiveres på en smartphone eller tablet, så brugerne behøver ikke at foretage sig noget ekstra for at være beskyttet.

Fokus på forbedret sikkerhed

"I MitID partnerskabet har vi konstant fokus på, hvordan vi kan opretholde og forbedre sikkerheden i MitID," udtaler Adam Lebech, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen.

"Det er vigtigt hele tiden at være opmærksom på ændringer i trusselsbilledet og potentielle nye risici." Det skriver Nyheder24.

Digitaliseringsstyrelsen har arbejdet tæt sammen med eksperter og forskere fra IT-universitetet for at identificere svindelmuligheder og forbedringspotentialer i MitIDs sikkerhed.

Denne samarbejdsproces har resulteret i de nye integritetstjek, som nu bliver en del af MitID.

Hvad betyder det for dig?

Som MitID-bruger betyder det nye sikkerhedslag, at du kan føle dig endnu tryggere ved at installere og bruge MitID-appen.

Integritetstjekket, der blev aktiveret den 12. juni, sikrer, at du ikke bliver offer for svindel gennem falske apps, uden at du skal gøre noget aktivt selv.

Fremtiden for MitID

Disse nye tiltag viser, at Digitaliseringsstyrelsen er proaktiv i forhold til at beskytte brugernes data og opretholde høj sikkerhed.

Ved at indføre integritetstjekket styrkes tilliden til MitID som en sikker og pålidelig løsning til digital identifikation.

Med disse forbedringer kan MitID-brugere være sikre på, at deres personlige oplysninger forbliver beskyttede, og at de fortsat kan bruge MitID-appen uden bekymringer.