Microsoft med vild udmelding: Hackere forsøger 4000 gange i sekundet at stjæle adgangskoder

Nicolai Busekist

14 timer siden

|

17/10/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Antallet af cyberangreb stiger ifølge Microsoft hurtigt. Statslige hackergrupper, der arbejder mod USA, angriber tilsyneladende også hinanden.

Mest læste i dag

Microsoft advarer om en stigning i cyberangreb - både fra statslige aktører og økonomisk motiverede kriminelle hackere.

Statslige angribere forsøger i stigende grad at påvirke geopolitiske konflikter gennem cyberangreb. De bedriver spionage, sletter data, forstyrrer infrastruktur og forsøger at påvirke demokratiske processer ulovligt, herunder ved at manipulere valg.

Disse indsigter præsenterede Microsoft tirsdag i forbindelse med offentliggørelsen af Digital Defense Report 2024. Ifølge virksomheden har de analyseret over 78 billioner signaler og datapunkter for rapporten. 

Det blev konstateret, at alene Microsofts cloud-kunder dagligt bliver angrebet mere end 600 millioner gange. Det drejer sig hovedsageligt om forsøg på angreb, som i de fleste tilfælde er automatiserede.

Kriminelle forsøger også i stor skala at hacke adgangskoder, og der sker 4000 forsøg på at få fat i adgangskoder pr. sekund, forklarede en IT-sikkerhedsekspert fra virksomheden under præsentationen af rapporten i Berlin.

Statslige hackere fra Rusland og Iran spionerer mod hinanden

Ifølge Microsoft er antallet af ransomware-angreb næsten tredoblet sammenlignet med året før. Ved ransomware-angreb forsøger hackere at trænge ind i deres ofres netværk, stjæle data og derefter kryptere ofrenes systemer for at afpresse dem for løsepenge.

Rapporten peger på, at den største trussel i cyberspace kommer fra hackere i Rusland, Kina, Nordkorea og Iran. Rusland bruger primært hackergrupper til at angribe Ukraine og NATO-medlemslande. Nordkorea og Iran fokuserer derimod primært på at afpresse penge til statslige formål gennem ransomware-angreb.

Rusland, Iran og Kina har også til mål at påvirke valg i USA ved at skabe splid og undergrave tilliden til de demokratiske processer. Microsoft forventer en stigning i denne aktivitet i de kommende uger.

Interessant nok spionerer hackergrupper fra Rusland og Iran også mod hinanden, ifølge en IT-sikkerhedsekspert fra virksomheden. Det kan skyldes, at Rusland geopolitisk vil foretrække en sejr til Donald Trump, mens Iran sandsynligvis vil favorisere en sejr til Kamala Harris.