Måske kan du nu alligevel fortsætte med at bruge Windows 10

Christian Pedersen

2 uger siden

|

03/07/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Microsoft er udkommet med en overraskende opdatering til Windows 10, der kan gøre at dens brugere måske ikke behøver at opgradere til Windows 11.

Mest læste i dag

Microsoft har længe planlagt at afslutte supporten til Windows 10 næste år, hvilket kan tvinge millioner af brugere til at købe en ny computer.

Uden opdateringer eller officielle sikkerhedspatches vil Windows 10-enheder blive sårbare over for cyberangreb og systemfejl.

Selvom opgradering til Windows 11 er den anbefalede løsning, er det ikke muligt for alle, da nogle ældre computere ikke opfylder de nødvendige systemkrav. Det skriver Express.

Ny redning på vej

Der er dog lys for enden af tunnelen for de mange brugere, som stadig er afhængige af Windows 10.

Ifølge Neowin planlægger et sikkerhedsfirma at udgive opdateringer og rettelser i op til fem år efter Windows 10’s officielle afslutning.

Dette betyder, at nuværende Windows 10-brugere potentielt kan fortsætte med at bruge deres enheder sikkert indtil 2030.

Sikkerhedsopdateringer fra Opatch

Firmaet Opatch har annonceret, at de vil levere kritiske sikkerhedspatches til Windows 10 i mindst fem år efter Microsofts sidste gratis opdatering i oktober 2025.

Disse "mikropatches" vil adressere kritiske og sandsynlige sårbarheder uden at kræve genstart af computeren.

"Fra oktober 2025 vil 0patch 'adoptere' Windows 10 v22H2 og levere kritiske sikkerhedspatches i mindst fem år," udtaler Opatch.

Selvom disse opdateringer ikke vil være gratis, er prisen på cirka 200 kr. per år per computer en overkommelig løsning for mange.

Fordele og begrænsninger

Selvom Opatch tilbyder en løsning, er der visse begrænsninger.

Disse opdateringer vil ikke inkludere nye funktioner eller forbedringer, men kun kritiske sikkerhedsopdateringer.

Det betyder, at brugere stadig vil mangle de nyeste teknologiske fremskridt og forbedringer, som følger med Windows 11.

Microsofts udvidede sikkerhedsopdateringer

Microsoft tilbyder også udvidede sikkerhedsopdateringer (ESU) til virksomheder, der ønsker at fortsætte med at bruge Windows 10.

Denne service, der koster ca. 350 kr. om året, er dog i øjeblikket kun tilgængelig for erhvervskunder og ikke for private brugere.

For brugere, der ikke kan opgradere til Windows 11, tilbyder Opatch en midlertidig løsning, der kan forlænge levetiden for deres Windows 10-enheder.

Selvom denne løsning ikke er gratis, kan det være en nødvendighed for at opretholde sikkerheden og undgå uventede problemer.

Det er vigtigt at holde sig opdateret med de seneste sikkerhedspatches og overveje alle muligheder for at beskytte sin enhed.