Microsoft risikerer alvorlig EU-bøde - Her er hvorfor

Christian Pedersen

4 uger siden

|

26/06/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Microsoft har kombineret Teams med Office, og det har voldt mange problemer.

Mest læste i dag

Europa-Kommissionen har indledt en undersøgelse af Microsoft, efter at konkurrenten Slack indgav en klage i 2020.

Ifølge EU har Microsoft opnået en ulovlig fordel ved at inkludere Teams gratis i Office 365-pakken og ved at erstatte Skype for Business med Teams i 2017.

Hæmmer konkurrencen med ufine metoder

Margrethe Vestager, EU's konkurrencekommissær, udtaler:

"Det er vigtigt at bevare konkurrencen inden for fjernkommunikations- og samarbejdsværktøjer, da det fremmer innovation på disse markeder."

Undersøgelsen fokuserer på, hvordan Microsofts praksis kan have hæmmet konkurrenternes mulighed for at interagere med Microsofts softwareløsninger.

Konkurrenter som Salesforce, der ejer Slack, mener, at denne sammenkædning af tjenester har givet Microsoft en urimelig fordel. Det skriver Mobilsiden.

Stor bøde i vente

Hvis Microsoft findes skyldig i at have overtrådt EU's konkurrenceregler, risikerer virksomheden en bøde på op til 10 procent af sin årlige globale omsætning i EU.

Dette kan løbe op i milliarder af euro.

Det er ikke første gang, Microsoft står over for en stor bøde fra EU.

For to årtier siden blev virksomheden pålagt en bøde på 497 millioner euro for at knytte Media Player til Windows-styresystemet og for ikke at stille data til rådighed for konkurrenter.

Microsofts respons

Brad Smith, Microsofts præsident, har tidligere udtalt, at virksomheden er villig til at samarbejde med EU for at løse problemet:

"Efter at have adskilt Teams og taget de første skridt i retning af interoperabilitet sætter vi pris på den yderligere klarhed, der er kommet i dag, og vi vil arbejde på at finde løsninger på Kommissionens resterende bekymringer."

Fremtiden for Microsoft og EU

Konkurrenter som Salesforce opfordrer EU til en hurtig og effektiv løsning for at genoprette et frit og retfærdigt valg for forbrugerne.

Den tyske konkurrent Alfaview hilser også Europa-Kommissionens anklage mod Microsoft velkommen.

Sagen markerer et vigtigt kapitel i EU's løbende bestræbelser på at regulere store teknologivirksomheder og sikre en fair konkurrence på markedet.