Længe ventet funktion i Google Lens er endelig begyndt at blive rullet ud

Nicolai Busekist

7 timer siden

|

03/10/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Vidste du, at det nu er muligt at søge på nettet med videoer? Det er nemlig blevet muligt med Google Lens, men kun for en lille gruppe brugere.

Mest læste i dag

Denne funktion blev præsenteret under I/O 2024-konferencen, og den er nu en realitet: Nogle brugere kan nu optage korte videoer og bruge Google Lens til at få svar på, hvad deres video indeholder.

Den gigantiske virksomhed fra Mountain View er begyndt gradvist at rulle denne lovende nye funktion ud i sit program til billed- og tekstgenkendelse, som er drevet af AI'en Gemini.

Google Lens fortsætter sin udvikling. Efter at have gjort søgninger i Chrome lettere og tilføjet en ny søgefunktion, har tjenesten nu også fået muligheden for at søge via video. Google sigter med dette mod at revolutionere, hvordan brugerne interagerer med deres omgivelser.

En bidragyder fra websiden Android Authority opdagede for nylig, at det var muligt at optage en kort video ved at holde lukkeren nede på hans smartwatch og derefter spørge Google Lens. Efter at have analyseret indholdet kunne søgefunktionen give relevante søgeresultater.

Ved at kombinere kraften i kunstig intelligens med kontekstuel søgning er Google Lens i stand til at identificere objekter, steder og tekster. Det skriver mediet Clubic.

Nu gør denne funktion det muligt for brugerne at gå ud over analyse af billeder og interagere mere effektivt med deres omgivelser. Denne nye funktion forventes at have anvendelse på en bred vifte af områder - både tekniske og ikke-tekniske.

Under I/O 2024-konferencen i maj demonstrerede Google de nye funktioner i deres værktøj, men indtil for nylig vidste man ikke, hvornår de ville blive tilgængelige. I begyndelsen af september lavede Android Authority en demo og præsenterede beta-versionen af søgefunktionen.

Indtil videre er det kun få heldige, der har haft adgang til denne nye funktion. Videosøgning bliver gradvist rullet ud, og det er endnu ikke klart, hvornår den vil blive tilgængelig i Danmark.

Da Danmark næppe er et af de lande, der har højest prioritet hos Google, kan det ende med at tage noget tid. Det står dog klart, at den længe ventede funktion lander på et tidspunkt.