Kæmpe AI-hack: 2.5 milliarder Gmail-brugere ramt

Christian Pedersen

2 dage siden

|

16/10/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hold øje med din Gmail lige for tiden.

Mest læste i dag

Google har advaret om, at hackere med avancerede AI-baserede teknikker nu målretter sig mod de over 2,5 milliarder Gmail-brugere verden over.

Den nye bølge af phishing-angreb er så sofistikeret, at selv it-eksperter er blevet snydt.

Phishing på et nyt niveau

Ifølge it-konsulent Sam Mitrovic, som næsten blev offer for et af disse angreb, begynder hackere ofte med en falsk notifikation om konto-recovery, der skal lokke brugerne til at indtaste deres loginoplysninger på en falsk portal.

Men hvad der gør de nyeste forsøg farligere, er kombinationen af AI-genererede opkald og troværdigt designede falske Google-supportsider.

"Jeg modtog en opkaldsbesked, der virkede fuldstændig ægte," fortæller Mitrovic. "Personen spurgte, om jeg var i Tyskland, hvilket jeg ikke var. Det hele virkede så realistisk, at det var svært ikke at reagere." Det skriver Forbes.

Sådan undgår du at blive snydt

Den nye teknik indebærer, at hackere udgiver sig for at være Google-support og udnytter brugernes frygt ved at hævde, at en tredje part allerede har adgang til deres konto.

Ved at skabe en følelse af hastværk, håber hackerne på, at brugerne vil overgive deres adgangsoplysninger uden at tænke sig om.

Google har allerede reageret på truslen og opfordrer alle brugere til at være opmærksomme på mistænkelige notifikationer og opkald.

"Google vil aldrig kontakte dig uden varsel for at bede om personlige oplysninger," lyder det fra en officiel udmelding.

Øg din sikkerhed med avanceret beskyttelse

Google anbefaler, at brugere aktiverer deres avancerede beskyttelsesprogram, som giver ekstra sikkerhedslag og begrænser adgangen til kontoindstillinger.

Passkey-teknologi, der nu understøttes, gør det også sværere for hackere at få adgang til konti uden brugerens biometriske godkendelse.

Med denne type avancerede phishing-forsøg viser det sig endnu en gang, hvor vigtigt det er aldrig at lade sig presse til at dele personlige oplysninger.

Vær altid skeptisk, og tjek dine konti for usædvanlig aktivitet, hvis du modtager uventede beskeder.