Guide: Find og ret fejl på din harddisk og SSD

Skrevet af Christian Pedersen

2 uger siden

|

02/05/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det kan ende fatalt for filerne på din computer, hvis din harddisk eller SSD går uventet ned. Kig med her hvordan du undgår det.

Mest læste i dag

Hverdagens slid og ældning kan påvirke din computers harddisk eller SSD over tid, hvilket potentielt kan føre til tab af vigtige data.

Men med de rette værktøjer og lidt know-how kan du opdage og afhjælpe problemer, før de bliver alvorlige.

Diagnosticering og reparation af lagerenheder

En mekanisk harddisk kan efter flere års brug opleve fysiske skader, som når læsearmen utilsigtet berører de roterende plader.

Dette kan beskadige data sektorerne kritisk. "SSD'er, skønt mere robuste, har også deres begrænsninger, da hver celle i en SSD har en maksimal grænse for, hvor mange gange den kan overskrives," forklarer en teknologi ekspert.

For at hjælpe brugerne med at vedligeholde deres enheder, tilbyder det nyligt introducerede program, DiskGenius, avancerede scanningsteknikker for at identificere og isolere problemer på både harddiske og SSD'er.

Forebyggelse frem for reparation

Programmet DiskGenius er designet til ikke kun at finde fejl, men også at forhindre yderligere datatab ved at isolere dårlige sektorer og stoppe skrivning til døde celler.

"Ved første tegn på fejl, anbefaler vi kraftigt, at data sikkerhedskopieres, og at der overvejes en udskiftning af lagerenheden," siger en sikkerhedsforsker fra ESET.

Sådan bruges DiskGenius

For at komme i gang med DiskGenius, skal du først downloade og installere programmet.

Når det er installeret, åbner du programmet og følger disse trin for at tjekke din harddisk eller SSD for fejl:

  1. Vælg den disk du ønsker at scanne.

  2. Vælg "Scan for fejl" i værktøjsmenuen.

  3. Følg instruktionerne for at gennemføre scanningen og reparationen.

Udover at scanne og reparere diske, tilbyder DiskGenius også værktøjer til partitionering, drevstyring og endda muligheden for at klone din Windows-installation til en ny drev.

Disse værktøjer er ideelle for dem, der ønsker at opgradere deres system uden at skulle geninstallere operativsystemet.

Ved at vedligeholde din harddisk eller SSD med DiskGenius, kan du forlænge levetiden på din enhed og sikre, at dine data forbliver sikre og intakte.

Det skriver msn