Dyr nyhed til alle Windows-brugere: Microsoft kommer med nye årlige gebyrer

Skrevet af Christian Pedersen

2 uger siden

|

01/05/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du stadig bruger Windows 10, så skal du snart tage en svær beslutning.

Mest læste i dag

Windows 10-brugere står over for en ny økonomisk byrde, idet Microsoft annoncerer årlige gebyrer for forlænget sikkerhedsopdateringer efter officiel supportophør næste år.

Dette tiltag påvirker millioner af brugere globalt, som stadig foretrækker det ældre operativsystem frem for at opgradere til Windows 11.

En nødvendig, men kostbar løsning

"Vi anbefaler stærkt at flytte til Windows 11, men vi forstår, at der kan være omstændigheder, der forhindrer nogle brugere i at udskifte deres Windows 10-enheder inden supportophøret," udtalte Microsoft i december.

Denne udmelding bekræfter, at brugerne snart skal betale omkring £50 årligt for at holde deres systemer sikre og opdaterede, selv efter at Windows 10's livscyklus officielt er slut.

Valget mellem ny PC og årlige gebyrer

Microsofts tilbud om Forlænget Sikkerhedsopdateringer (ESU) kommer som en kritisk, men dyr, løsning for dem, der ikke kan eller vil opgradere.

"Markér jeres kalendere! Som I nok ved, når Windows 10 sin supportende den 14. oktober 2025.

I kan tilmelde jeres pc'er til det betalte ESU-program," annoncerede Microsofts Jason Leznek.

Dette program tillader brugerne at modtage vigtige sikkerhedsopdateringer, når de har brug for mere tid til at overgå til Windows 11.

Den bekræftede pris for denne service er sat til $61 årligt (ca. £48) for erhvervsbrugere, mens det endnu er uklart, hvad hjemmebrugere skal betale.

Forventningerne peger dog på en lignende pris omkring £50.

Mange ældre enheder kan ikke opgradere til Windows 11 på grund af kompatibilitetsproblemer, så for nogle brugere vil ESU være den eneste løsning for at bevare deres nuværende computere.

Det er dog værd at bemærke, at dette ikke er en permanent løsning; Microsoft tilbyder kun denne betalte support i tre år efter end-of-life deadline.

Det skriver Mirror.co