Tjek om det er dig? Rekordmange danskere får "hacket" deres Gmail

Skrevet af Christian Pedersen

2 uger siden

|

30/04/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mange danskere får hacket deres Gmail, så det kunne godt betale sig at tjekke, om det også gælder dig?

Mest læste i dag

Sikkerheden på internettet tager en ny drejning, da stadig flere bliver klar over risiciene ved kompromitterede online konti.

Google's Gmail er i forreste række med værktøjer designet til at beskytte brugernes privatliv og sikkerhed.

En nøglekomponent i Gmails sikkerhedsfunktioner er muligheden for at overvåge og administrere de enheder, der har adgang til brugerens konto.

Dette tiltag er en del af en større bestræbelse på at gøre internettet mere sikkert for alle.

Fra smartphones til tablets og computere, både privat og på arbejdspladsen, er det nu muligt at få et klart billede af, hvilke enheder der er logget ind, og deres aktivitet over tid.

Hvad kan du gøre?

Denne overvågning er let tilgængelig gennem 'Sikkerhed' indstillingerne på en Google-konto.

Her kan brugere navigere til 'Dine enheder' for at se en detaljeret liste over enheder, der er logget ind på deres konto, komplet med oplysninger om enhedernes seneste aktiviteter.

"Det giver en beroligende følelse at vide, at man kan tjekke præcis, hvilke enheder der bruger ens konto og hvordan," udtaler en Gmail-bruger, der værdsætter de nye sikkerhedsinitiativer.

Skulle en bruger støde på en ukendt enhed eller en, der har været aktiv fra en usædvanlig lokation, giver Google mulighed for straks at afbryde adgangen for den pågældende enhed.

Derudover anbefales det at ændre adgangskoden regelmæssigt og benytte to-trins verifikation, hvilket tilføjer et ekstra sikkerhedslag.

Disse foranstaltninger er vitale for at sikre, at personlige oplysninger forbliver private og beskyttede mod uautoriserede adgange, og understreger betydningen af proaktiv sikkerhedshåndtering i den digitale tidsalder.