Google Play Store bekræfter: Dine apps vil snart blive slettet fra din telefon

Christian Pedersen

6 uger siden

|

22/07/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Apps på din telefon står til at blive slettet om 6 uger.

Mest læste i dag

Google Play Store står overfor en stor oprydning, der vil få betydning for mange brugere verden over, inklusive i Danmark.

Google har annonceret, at en massiv sletning af apps er på vej som en del af deres nyeste indsats for at forbedre sikkerheden og kvaliteten af deres app-katalog.

Denne beslutning er blevet truffet for at sikre, at alle apps, der er tilgængelige på Google Play Store, opfylder høje standarder for funktionalitet og brugeroplevelse.

Den nye politik, der træder i kraft den 31. august, vil især ramme apps, der ikke tilbyder nogen reel funktionalitet eller engagement. Det skriver Forbes.

Dette inkluderer apps, der er statiske og uden specifikke funktioner, såsom tekst- eller PDF-filer, apps med meget lidt indhold, og apps, der ikke leverer en engagerende brugeroplevelse.

Google Play Store vil ikke længere tillade apps, der blot fylder plads uden at bidrage med noget væsentligt for brugerne.

Store ændringer på vej

Denne omfattende oprydning betyder, at mange af de apps, du måske har installeret på din telefon, snart kan være væk.

Hvis du er en af de mange brugere, der har en række apps, som kun bruges sjældent eller aldrig, er det nu tid til at tjekke dine installationer og sikre, at de apps, du virkelig har brug for, bliver opdateret og opfylder Googles nye standarder.

Google Play Store har længe kæmpet med at holde farlige og lavkvalitetsapps ude af deres platform.

Selvom Google Play Protect gør et godt stykke arbejde med at beskytte brugere, har truslen fra skadelige apps været stigende.

Den kommende sletning af lavkvalitetsapps er et skridt i retning af at reducere disse trusler og forbedre den overordnede kvalitet af apps på platformen.

Fokus på sikkerhed og kvalitet

Sikkerhed er et centralt element i Googles nye strategi. Ud over at fjerne ubrugelige apps, inkluderer de seneste politikændringer også forbedret malware-forebyggelse og strengere regler for spyware.

Udviklere skal nu fjerne tredjepartskode fra udbydere kendt for at sprede malware, uanset koden i sig selv, samt følge nye regler for spywareforebyggelse.

Dette betyder, at brugerne kan forvente en renere og mere sikker oplevelse på Google Play Store.

Men det er ikke kun sikkerheden, der er i fokus. Google ønsker også at forbedre brugeroplevelsen ved at sikre, at apps er stabile, responsive og engagerende.

Apps, der crasher, ikke tilbyder tilstrækkelig funktionalitet, eller mangler engagerende indhold, vil blive fjernet fra Google Play Store.

Seks uger til at forberede sig

Udviklere har seks uger til at sikre, at deres apps opfylder de nye krav.

Denne strenge tilgang vil hjælpe med at nærme Google Play Store til Apples App Store, der er kendt for sine høje kvalitetsstandarder.

For brugerne betyder det, at det snart vil være lettere at finde nyttige og sikre apps på Google Play Store.