Google lancerer helt ny måde at søge på

Christian Pedersen

1 uge siden

|

09/10/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Har du prøvet at bruge denne helt nye form for Google-søgning.

Mest læste i dag

Google er kendt for konstant at udvikle nye teknologier, og nu introducerer de endnu en banebrydende funktion til deres søgemotor: videosøgning.

Denne nye måde at søge på lader brugere optage videoer med deres smartphones og bruge dem til at finde svar på nettet.

Det kan ændre måden, vi interagerer med søgemaskiner på, og bringe kunstig intelligens (AI) tættere på hverdagen.

Videosøgning: Fra optagelse til resultater

Med den nye funktion kan brugere pege deres kamera på noget i deres omgivelser, stille et spørgsmål om det, og lade Googles AI analysere videoen og levere relevante søgeresultater.

Funktionen, kaldet 'AI Overviews', vil i første omgang være tilgængelig på både Android og iPhone, men kun på engelsk ved lanceringen.

Dette nye værktøj gør det muligt at interagere med verden på en helt ny måde gennem visuelle indtryk. Det skriver Dagens.

Fra billeder til video: En naturlig udvikling

Google har tidligere haft succes med at integrere AI i deres søgefunktioner, herunder Google Lens, som gør det muligt at stille spørgsmål om billeder.

Populariteten af Lens har ifølge Google været en stor motivationsfaktor for at udvide mulighederne til også at inkludere videoer.

Liz Reid, Googles chef for søgning, forklarer, at videosøgning er skabt for at gøre det lettere for folk at finde svar på spørgsmål om deres omgivelser.

"Forestil dig, at du står foran et akvarium og undrer dig over, hvorfor fiskene svømmer i en bestemt formation. I stedet for at skrive din søgning ind, kan du blot optage en kort video og spørge direkte," forklarer Reid.

AI som fremtidens søgepartner

Branchen er begejstret over Googles seneste skridt, og flere analytikere peger på, at dette kan være begyndelsen på en mere personlig og visuel tilgang til søgning.

Det viser samtidig, hvordan AI langsomt men sikkert bliver en integreret del af vores dagligdag, og hvordan søgning på nettet udvikler sig til at være mere intuitivt og visuelt drevet.