Google afslører billigere lagerplads til Google Fotos, Drev og Gmail

Nicolai Busekist

4 dage siden

|

15/09/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Google er begyndt at tilbyde et nyt og betydeligt billigere abonnement til sin Google One-abonnementstjeneste.

Mest læste i dag

Ifølge en rapport fra The Indian Express tilbydes en række Google-brugere i Indien et nyt Google One Lite-abonnement til cirka 0,70 dollars pr. måned. Det er mindre end halvdelen af den månedlige pris for den nuværende 'Basic'-mulighed med 100 GB.

Det nye Lite-niveau, som i øjeblikket tilbydes med en måneds gratis prøveperiode, giver op til 30 GB lagerplads til Google Fotos, Google Drev og Gmail. Dette fordobler de oprindelige 15 GB, som brugere får gratis ved tilmelding.

I modsætning til Google Ones eksisterende betalte niveauer kan det nye Lite-abonnement ikke deles med andre brugere - ikke at 30 GB lagerplads ville være nok til at være værd at dele med venner og familie alligevel. Det skriver Forbes.

Det nye Google One Lite-niveau blev første gang opdaget tilbage i juli, da en tidligere rapport fandt referencer til det i koden til Google Fotos' Android-app. Det ser ud til, at Google nu er begyndt at udrulle denne mulighed, men indtil videre kun i Indien.

Er det pengene værd?

En lagerkapacitet på kun 30 GB virker ikke som meget. Til sammenligning kommer Apples indgangsniveau for iCloud+ med 50 GB lagerplads for det, der svarer til 0,89 dollars månedligt (i Indien), og i modsætning til Google One Lite inkluderer det deling, hvilket gør det mere fleksibelt og billigere pr. gigabyte end Googles tilbud.

Dog starter iCloud-brugere kun med 5 GB gratis lagerplads, hvilket tvinger dem over på en betalt plan hurtigere end Google One Lite.

Ser man på det fra en anden vinkel, og igen med indiske priser, beder Google om 0,70 dollars månedligt for 15 GB ekstra lagerplads, mens Apple opkræver 0,89 dollars for at øge din lagerplads med 45 GB, hvilket gør det til et mere attraktivt tilbud.

Det er værd at bemærke, at Google endnu ikke officielt har annonceret Google One Lite-niveauet, og tilbuddet er i øjeblikket kun tilgængeligt for en lille gruppe brugere i Indien. For de fleste brugere af Google One, vil 100 GB-abonnementet stadig fremstå som den billigste betalte mulighed.

Det vides endnu ikke, om Google planlægger at gøre Google One Lite-niveauet tilgængeligt uden for Indien. Hvis Googles test går godt, er der ingen grund til, at det ikke skulle blive udrullet verden over, men det ville være rart at se lidt mere lagerplads inkluderet i prisen.

Brugere i Indien, der har fået tilbudt Google One Lite-planen, bemærker, at en endnu billigere måde at købe det på, er ved at vælge et årligt abonnement. Til 7 dollars giver dette abonnement tolv måneders lagerplads til prisen for ti, hvilket giver en besparelse på lidt over 16 procent.