Overraskende: AirPods 4 har funktioner, som de dyrere AirPods Max ikke har

Nicolai Busekist

5 dage siden

|

14/09/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Uden H2-chippen kan Apples AirPods Max mærkeligt nok ikke udføre en række funktioner, som de basale øretelefoner nu kan.

Mest læste i dag

Hvis Apple ønskede at skjule, at deres dyreste hovedtelefoner er de mindst teknisk avancerede i sortimentet, lykkedes det ikke særlig godt. Det skriver mediet Wired.

Det startede lovende. Ved Apples 'Glowtime'-begivenhed indledte Tim Cook den store afsløring ved at sige, at AirPods-familien ville få 'betydelige opdateringer på tværs af hele sortimentet'. Fire år efter deres debut, føltes det som om, AirPods Max ville være højdepunktet.

I stedet blev æren givet til AirPods 4, som faktisk er Apples billigste AirPods, der nu har fået støjreduktion som en valgfri opgradering.

Blandt andre tilføjelser annoncerede Kate Bergeron, at de nu ville komme med 'kraften fra H2-chippen', som er Apples mest avancerede chip til hovedtelefoner, der blev introduceret i AirPods Pro 2 i 2022.

Denne chip leverer betydelige forbedringer. Apple sagde, at H2-chippen i AirPods Pro 2 fjerner 'dobbelt så meget støj' som den oprindelige Pro-udgave.

I AirPods 4 giver H2-chippen en 'stor forbedring af lydkvaliteten' og låser op for en række 'intelligente funktioner, der ændrer måden, brugere tager opkald, interagerer med Siri og meget mere'. Det skriver Apple i deres pressemeddelelse.

Mange af disse funktioner skyldes de avancerede egenskaber ved H2-chippen, og Bergeron nævnte nogle af dem under sin præsentation. Funktioner som Siri-interaktioner, hvor du kan svare Siri ved at nikke eller ryste på hovedet.

Hun talte også om 'magien ved Adaptive Audio', der blander støjreduktion og den transparente lydtilstand for at tilpasse sig din omgivelser. Hun talte også om Conversation Awareness, der dæmper lyden, når den hører dig tale med nogen, og skruer op igen bagefter.

Det er ikke engang alle funktionerne. Der er også Personalized Audio, kortere Siri-kommandoer og Voice Isolation til klarere opkald.

Bedre lyd, bedre støjreduktion, bedre funktioner? Det lyder som en meget fristende pakke. Men når det kom til AirPods Max, der bruger H1-chippen, fejede Apple hurtigt alt det gode under tæppet og tilbød kun nye farver og en USB-C-forbindelse.

Det blev måske gjort i håb om, at vi ville glemme alt, hvad der lige var blevet sagt. Hvor var de 'betydelige opdateringer', der var blevet lovet? Der var ikke engang en antydning af en prisnedsættelse for at gøre skuffelsen mindre.

Disse funktioner ville faktisk være meget nyttige for AirPods Max-brugere. Over-ear-hovedtelefoner bæres ofte i byer og på travle steder, takket være den forbedrede støjisolering. Hvem ville ikke ønske at kunne føre en hurtig samtale uden at skulle tage de (ret tunge) AirPods Max af og på?