Denne iOS 18-funktion forsøger at gøre din iPhone mindre værd at stjæle

Nicolai Busekist

5 dage siden

|

14/09/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Aktiveringslås i iOS 18 vil gøre din iPhone praktisk talt ubrugelig for en tyv.

Mest læste i dag

Beta Profiles, der er et fællesskab dedikeret til beta-udgivelser fra Apple, har delt billeder af en ny funktion i iOS 18, der kan gøre stjålne iPhones ubrugelige for tyve.

Apple meddelte i april, at de ville udvide deres eksisterende aktiveringslås til at inkludere iPhone-komponenter som batteri, kamera og skærm. Dette betyder, at disse dele vil blive knyttet til dit Apple-ID, hvilket gør det svært for tyve at skille en stjålet iPhone ad og sælge dens komponenter.

Ifølge Beta Profiles' indlæg på Threads vil denne funktion være tilgængelig for iPhone 12 og nyere modeller. Det skriver mediet Gizmodo.

Indlægget indeholder eksempler på, hvordan funktionen ser ud i iOS 18. Når en uautoriseret person forsøger at få adgang til din iPhone og kalibrere dens komponenter, vil de blive bedt om at indtaste Apple-ID-oplysningerne, som delene er knyttet til. Uden disse oplysninger kan delene ikke kalibreres eller bruges.

Selvom en tyv kan vælge at annullere denne proces og fortsætte med at bruge telefonen, vil indstillingsmenuen for reservedele afsløre 'ukendt del' og vise historikken for telefonens komponenter. Dette giver ejeren mulighed for at se, om der er blevet manipuleret med den.

Apple har forklaret, at funktionen er blevet introduceret efter anmodninger fra både kunder og retshåndhævende myndigheder, der ønsker en bedre beskyttelse mod tyveri.

Funktionen gør det også lettere for kunder at sikre, at reparationsværksteder ikke ulovligt udskifter originale komponenter med falske eller ikke-godkendte dele.

Denne nye funktion kan reducere risikoen for iPhone-tyverier, da en stjålen telefon bliver sværere at sælge eller udnytte økonomisk. Mange iOS-brugere på Reddit har udtrykt deres begejstring for funktionen og den potentielle forbedring af sikkerheden.

Desuden har Apple også taget skridt i retning af at forbedre brugerens mulighed for selv at reparere deres iPhones.

Kritikere har tidligere påpeget, at Apple gjorde det svært for brugerne at udskifte deres egne komponenter, men med denne funktion ser det ud til, at Apple forsøger at imødekomme disse bekymringer.

Apple planlægger at frigive denne funktion i en opdatering til iOS 18 i løbet af efteråret, hvilket kan være en game-changer.