Gmail med stor nyhed: Ny funktion gør dine mails mere overskuelige

Christian Pedersen

4 uger siden

|

25/06/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Denne nye funktion gør dine mails mere overskuelige specielt ved lange tråde.

Mest læste i dag

Google har netop annonceret en stor opdatering til deres populære Gmail-app på Android og iOS, som introducerer en ny AI-drevet opsummeringsfunktion.

Denne nye funktion, som er eksklusiv for betalende brugere, lover at gøre det nemmere at overskue lange e-mailtråde direkte på din smartphone.

AI-drevet opsummering

Den nye opsummeringsfunktion er baseret på Googles avancerede AI-model, Gemini.

Funktionen, som nu er tilgængelig for betalende brugere, giver mulighed for hurtigt at skimme indholdet af e-mailtråde med mere end to beskeder.

Ved at klikke på "Opsummer denne e-mail"-knappen under emnelinjen, vil et Gemini-panel glide op fra bunden af skærmen og præsentere en kortfattet opsummering af tråden.

Brugerne kan herefter vurdere opsummeringen med en tommel op eller ned, hvilket hjælper AI'en med at blive endnu bedre til at levere præcise opsummeringer.

Funktionen rulles ud fra i dag og vil være fuldt tilgængelig inden for de næste par uger. Det skriver Mobilsiden.

Flere AI-funktioner på vej

Google stopper dog ikke her. Næste måned planlægger de at lancere yderligere AI-baserede funktioner i Gmail, herunder “Gmail Q&A” og “Kontekstuelt Smartsvar”.

Disse nye værktøjer vil tilbyde kontekstuelle svar og muligheden for at stille spørgsmål direkte i appen, hvilket yderligere vil forbedre brugeroplevelsen.

Eksklusive funktioner for betalende brugere

De nye AI-funktioner i Gmail er eksklusive for brugere med bestemte abonnementer.

For at få adgang til dem skal man have et af følgende abonnementer:

  • Gemini Business og Enterprise-tilføjelser

  • Gemini Education og Education Premium-tilføjelser

  • Google One AI Premium

For private brugere betyder det, at man skal have et Google One AI Premium-abonnement, som koster 169 kroner om måneden, for at kunne nyde godt af disse nye funktioner.

For dem, der bruger Gmail på webben, er Gemini-sidepanelet allerede tilgængeligt for nogle betalende brugere.

Med sprogmodellen Gemini 1.5 Pro kan man nu opsummere e-mailtråde, få forslag til svar, få hjælp til at udforme e-mails og stille spørgsmål for at finde specifik information fra e-mails eller Google Drive-filer.

Ved at trykke på Gemini-ikonet i øverste højre hjørne af skærmen får brugerne foreslået “proaktive prompts” for at lette deres arbejdsproces.

Googles nye AI-funktioner i Gmail er et skridt mod at gøre e-mailhåndtering mere effektiv og overskuelig, hvilket især vil gavne brugere med et højt e-mailvolumen.