Går Google snart død? Ny konkurrent er ekstremt imponerende

Christian Pedersen

4 uger siden

|

18/08/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Denne nye AI-søgemaskine er virkelig en farlig konkurrent til Google.

Mest læste i dag

Googles dominans som den førende søgemaskine bliver nu udfordret af en ny aktør, der allerede har gjort sig bemærket.

Den AI-drevne søgemaskine Perplexity kombinerer chatbots’ evne til at opsummere informationer med den klassiske søgemaskines funktionalitet og har på kort tid tiltrukket millioner af brugere.

Perplexity blev lanceret i 2022 og har allerede udviklet sig til en milliardforretning med investorer som Jeff Bezos.

Søgemaskinen tilbyder brugerne svar, der er både grundige og præcise, samtidig med at den giver gennemsigtighed ved at oplyse kilderne direkte i teksten.

En af Perplexitys største fordele er dens evne til at undgå de fejl, som tidligere har plaget andre AI-modeller som ChatGPT.

Ved at bruge pålidelige internetkilder og syntetisere informationer fra flere kilder, reducerer Perplexity risikoen for at videregive forkerte oplysninger.

"Vi arbejder konstant på at forbedre gennemsigtigheden, så brugerne kan se, hvor informationen kommer fra," siger Dmitry Shevelenko, en af nøglepersonerne bag Perplexity. Det skriver Dr.dk.

Men den nye søgemaskines succes har også vakt bekymring blandt etablerede tech-giganter som Google, samt blandt medier, der anklager Perplexity for at "stjæle" indhold fra betalingsmure og præsentere det gratis.

Denne kritik er noget, som Perplexity tager alvorligt og arbejder på at forbedre.

Selvom Perplexity allerede viser potentiale som en seriøs konkurrent til Google, er spørgsmålet stadig, om den kan overhale den etablerede gigant.

"Vi konkurrerer med Google på flere områder, men vores mål er at gøre internettet til et sted, hvor sværere og mere interessante spørgsmål kan blive stillet og besvaret," siger Shevelenko.

Med sin innovative tilgang og voksende popularitet er Perplexity en aktør, der kan ændre magtbalancen i søgemaskinemarkedet.

Om det er nok til at true Googles dominans, vil tiden vise.