Fejl gør, at Microsoft Word-dokumenter slettes i stedet for at blive gemt

Nicolai Busekist

1 uge siden

|

09/10/2024
Nyheder
Foto: IB Photography / Shutterstock.com
Foto: IB Photography / Shutterstock.com
En fejl af de større gør, at dokumenter i Microsoft Word bliver slettet i stedet for gemt, hvilket kan ende med at koste folk adgang til deres vigtige dokumenter.

Mest læste i dag

Microsoft har udsendt en advarsel om en fejl i version 2409 af Microsoft 365, som kan medføre, at Word-dokumenter risikerer at blive slettet i stedet for gemt.

Dette sker, hvis filnavnet indeholder tegnet "#" eller har filendelserne ".DOCX" eller ".RTF" (med store bogstaver). Det rapporterer Computer Sweden. Derfor er det vigtigt at holde øje med dette, da det kan ende med at koste dig adgang til meget vigtige filer.

Brugere, der allerede er blevet ramt af fejlen, opfordres til at tjekke deres papirkurv på computeren, hvor filerne i bedste fald stadig kan findes. Hvis den er blevet tømt, så kan det være svært at finde filerne frem igen.

En løsning er på vej, men indtil da er det muligt at gendanne Microsoft 365 til en ældre version. Hvis du har installeret version 2409, er det værd at overveje at gøre dette. På den måde er du i hvert fald selv med til at reducere risikoen for, at du pludselig ender med at miste nogle af dine filer.

Word er et program, der bruges af millioner af brugere i hele verden. Derfor er det også en fejl, der kan ende med at påvirke rigtig mange personer verden over. Netop derfor er det også en fejl, som Microsoft har et stort fokus på at få rettet.

Inden du åbner en fil eller begynder at arbejde med en ny fil, bør du derfor sikre, at den ikke indeholder et #-tegn. Samtidig er det også værd at sikre, at den ikke har ".DOCX" eller ".RTF" med store bogstaver, så du er på den sikre side.

Hvis du afholder dig fra dette, så er der ikke den store fare for, at noget går galt. Det betyder, at det selvfølgelig er vigtigt at holde øje med det.