Elon Musk slår snart rekord: På vej til at blive verdens første dollarbillionær

Christian Pedersen

1 uge siden

|

12/09/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Elon Musk arbejder uden tvivl hårdt, men nu bliver han også virkelig belønnet for det.

Mest læste i dag

Elon Musk ser ud til at tage et historisk skridt mod at blive verdens første dollarbillionær i 2027, ifølge en ny rapport fra Informa Connect Academy.

Med en anslået formue på 251 milliarder dollars er Musk allerede verdens rigeste person, men hvis hans formue fortsætter med at vokse med samme hastighed, vil han snart nå en milepæl, som ingen andre har opnået.

Rapporten forudsiger, at Musk, der står bag virksomheder som Tesla, SpaceX og det sociale medie X, vil nå denne svimlende sum på grund af sin gennemsnitlige årlige vækst på 110 procent.

Det betyder, at Musk i løbet af få år vil have en formue, der overstiger en billion dollars – en svimlende sum på cirka 6,7 billioner danske kroner. Det skriver Tv2.

Samtidig er der dog delte meninger om Musks indflydelse.

Mens nogle hylder ham for hans innovation og teknologiske fremskridt, er der andre, der kritiserer den voksende ulighed mellem verdens rigeste og fattigste.

Musk står som et symbol på, hvordan de superrige kan akkumulere enorm rigdom, mens sociale og miljømæssige udfordringer fortsat præger verdenssamfundet.

Denne udvikling understreger, hvordan den globale ulighed accelererer, og mange peger på, at Musk og andre aktører har et ansvar for at bidrage til løsninger på globale problemer som klimaændringer og økonomisk ulighed.

Med flere navne som Nvidia’s Jensen Huang og Facebook-stifter Mark Zuckerberg også på listen over fremtidige billionærer, bliver de næste år spændende at følge i kapløbet om økonomisk dominans på verdensplan.