Du skal have et nyt Gmail-password: Du har 4 uger til at få det gjort

Christian Pedersen

2 uger siden

|

04/09/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Du bør nok læse med her, hvis du bruger Gmail, da du ellers om 4 uger vil løbe ind i problemer.

Mest læste i dag

Google strammer sikkerheden på deres platforme, og nu er det Gmail-brugernes tur til at foretage ændringer.

Fra den 30. september vil adgangen til din Gmail-konto fra "mindre sikre apps, tredjepartsapps eller enheder, der kun kræver et brugernavn og password for at logge ind" ikke længere blive understøttet.

Denne ændring påvirker alle Google Workspace-kunder, og brugerne har nu en stram tidsfrist til at opdatere deres login-metoder.

Dropper mindre sikre apps og ældre login-metoder

Google har længe arbejdet på at forbedre sikkerheden ved at eliminere "forældede login-metoder."

Denne ændring betyder, at apps og enheder, der kun bruger et brugernavn og password, ikke længere vil kunne tilgå Gmail-konti.

I stedet skal brugerne overgå til den mere sikre OAuth-godkendelsesmetode.

Det betyder, at tjenester som CalDAV, CardDAV, IMAP, POP og Google Sync ikke længere vil fungere med blot et password-baseret login. Det skriver Forbes.

Hvad skal Gmail-brugere gøre nu?

For at undgå adgangsproblemer er der nogle konkrete handlinger, som Gmail-brugere skal tage inden deadline.

Brugere af Outlook 2016 eller tidligere versioner bør overveje at skifte til Microsoft 365 eller nyere versioner af Outlook, der understøtter OAuth.

Brugere af e-mailklienter som Thunderbird skal genindlæse deres Google-konto og sikre, at den er konfigureret til at bruge IMAP med OAuth.

For dem, der bruger Mail på iOS eller MacOS, eller Outlook til Mac, anbefales det at bruge "Log ind med Google," hvilket automatisk anvender OAuth.

Hvis du allerede bruger denne metode, behøver du blot at fjerne og genindlæse din konto for at sikre, at indstillingerne er korrekte.

Personlige Gmail-konti berøres også

Google har bekræftet, at brugere med personlige Gmail-konti fremover ikke vil kunne ændre IMAP-indstillinger i deres kontoindstillinger, da IMAP-adgang altid er aktiveret med OAuth.

Det betyder, at brugerne ikke vil opleve forstyrrelser, hvis de allerede anvender de sikre login-metoder.

Det er vigtigt at handle hurtigt og sikre, at din Gmail-konto er korrekt opsat, så du undgår potentielle problemer efter den 30. september.