Alle Gmail-brugere får ny sikkerhedsopdatering - Sig farvel til 2FA

Christian Pedersen

2 uger siden

|

11/07/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Du behøver ikke 2-faktor-godkendelse længere.

Mest læste i dag

Gmail-brugere over hele verden kan nu se frem til en markant forbedring i sikkerheden.

Google har annonceret, at de introducerer en ny sikkerhedsopdatering, som eliminerer behovet for to-faktor-godkendelse (2FA).

Denne nyhed kommer som en del af Google’s Advanced Protection Program (APP), som hidtil har krævet hardware sikkerhedsnøgler som en ekstra sikkerhedsforanstaltning.

Her er præcis, hvad den indeholder, og hvordan du får den.

Hvad er Advanced Protection Program?

Google’s Advanced Protection Program er designet til at beskytte brugere med høj risiko, såsom politikere, journalister og aktivister.

Programmet tilbyder den højeste grad af sikkerhed for Google-konti og beskytter mod de mest almindelige angreb som phishing og malware.

Med den nye opdatering bliver det nu muligt for alle brugere at drage fordel af denne beskyttelse uden at skulle købe hardware sikkerhedsnøgler. Det skriver Forbes.

Introduktion af Passkeys

Passkeys erstatter de traditionelle hardware sikkerhedsnøgler og gør det muligt for brugere at logge ind på deres Gmail-konti med enheder, de allerede ejer, såsom smartphones.

Shuvo Chatterjee, produktchef for Google’s Advanced Protection Program, udtaler, at passkeys giver brugerne en nem og sikker måde at logge ind på deres konti uden behov for separate 2FA-legitimationsoplysninger.

Passkeys fungerer ved at bruge biometriske data som ansigtsscanning, fingeraftryk eller en PIN-kode, hvilket gør dem phishing-resistente.

Disse nøgler er knyttet til enheden og gemmes ikke på servere, hvilket yderligere reducerer risikoen for hacking.

Fordele ved den nye opdatering

Den største fordel ved denne opdatering er, at den fjerner den finansielle byrde ved at skulle købe flere hardware sikkerhedsnøgler.

Dette gør den avancerede beskyttelse tilgængelig for en bredere brugerbase.

Desuden forenkler passkeys loginprocessen ved at eliminere behovet for at huske eller indtaste komplekse adgangskoder.

For at tilmelde sig APP med passkeys, skal brugere blot besøge APP-startsiden og vælge at tilmelde sig med en passkey, når muligheden tilbydes.

Selvom passkeys kan bruges til at erstatte både adgangskode og 2FA, kræver Google stadig, at brugerne vælger en gendannelsesmetode for at sikre, at de kan få adgang til deres konto igen, hvis det bliver nødvendigt.

Fremtiden for Gmail-sikkerhed

Denne opdatering markerer et stort skridt fremad for Gmail-sikkerhed og demonstrerer Google’s engagement i at beskytte brugernes data.

Med næsten 2 milliarder aktive brugere vil denne forbedring sandsynligvis have en betydelig indvirkning på, hvordan folk beskytter deres digitale liv.

Med denne opdatering understreger Google vigtigheden af at holde brugernes data sikre, og det bliver spændende at se, hvordan dette vil forme fremtiden for digital sikkerhed.