Konstant tomt batteri? Ny Android-funktion lover op til 3 timer mere batteritid

Skrevet af Christian Pedersen

4 uger siden

|

21/05/2024
Mobil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du også konstant løber tør for batteri, så læs med her, hvor jeg afslører en hemmelig Android-funktion.

Mest læste i dag

Android-brugere kan se frem til ikke kun øget privatlivssikkerhed, men også betydeligt forbedret batterilevetid med den kommende Android 15-opdatering.

Denne nye version af Googles mobile operativsystem byder på et væld af innovative funktioner designet til at optimere daglig brug og sikkerhed.

En af de mest markante nyheder er introduktionen af "Private Space" - et sikret område på telefonen, hvor brugerne kan opbevare deres mest følsomme apps.

Disse apps vil være skjult for almindelig adgang og beskyttet med biometriske sikkerhedsforanstaltninger som fingeraftryksscannere eller ansigtsgenkendelse, rapporterer PhoneArena.

"Med Private Space kan brugere føle sig trygge ved, at deres private oplysninger er godt beskyttet mod uautoriseret adgang," forklarer en talsperson fra Google.

En anden spændende funktion i Android 15 er "Theft Detection Lock".

Denne funktion bruger kunstig intelligens til at detektere, hvis en telefon bliver taget fra ejeren og låser automatisk enheden for at forhindre tyveri.

Udover sikkerhedsforbedringerne fremhæver Google også nye tiltag for at beskytte brugerne mod skadelige apps i Google Play Store.

"Vi har forbedret vores evne til at identificere og fjerne farlige apps, ved at analysere appernes adfærd og tilladelser," udtaler Dave Burke, VP of Engineering for Android.

Men det er måske forbedringen af batterilevetiden, der vil begejstre de fleste brugere. Android 15 har optimeret systemets energistyring ved at accelerere indtræden i Doze-tilstand med 50%.

"Denne nye energisparetilstand vil reducere baggrundsaktivitet og kan forlænge batteritiden med op til tre timer," siger Burke.

Med disse opdateringer ser det ud til, at Android 15 vil sætte nye standarder for både ydeevne og sikkerhed på tværs af mobile enheder.