Gælder Android-brugere: Den nye opdatering du skal holde øje med på din telefon

Skrevet af Christian Pedersen

3 uger siden

|

31/05/2024
Mobil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Android har netop lanceret en ny opdatering til deres telefoner, så hold øje næste gang du bruger din telefon.

Mest læste i dag

Android-brugere kan se frem til en vigtig opdatering, der vil påvirke, hvordan de interagerer med deres apps.

Google har annonceret nye regler for Google Play Store, som træder i kraft i 2024 og bringer betydelige ændringer for brugere og app-udviklere.

Ændringen i Google Play Store

Den kommende opdatering kræver, at alle apps i Google Play Store, der giver mulighed for at oprette konti, også skal tillade brugere at slette disse konti via appen eller webben.

Denne ændring er en del af Googles bestræbelser på at give brugerne større kontrol over deres data.

Ifølge Google skal denne regel træde i kraft den 31. maj 2024, men mange udviklere har allerede implementeret funktionen.

Hvad betyder det for Android-brugere?

For Android-brugere betyder denne opdatering, at de nemmere kan slette deres konti og tilhørende data fra apps, uden at skulle gå gennem komplicerede processer.

Når du downloader en app fra Google Play Store, vil du se en ikon i form af en soptunna, ledsaget af teksten:

"Du kan begære at få insamlad data raderad." Dette nye ikon vil gøre det klart, hvilke apps der overholder den nye regel, og dermed sikre brugerne gennemsigtighed og kontrol.

Anette Bøje, dansk landechef hos Vipps MobilePay, kommenterer:

"Dels er der ændringer, der kommer efter ønske fra brugerne - men der er også helt nye funktioner. Blandt andet arbejder vi på at gøre det muligt at sende penge til brugere i andre lande i Norden."

Betydning for app-udviklere

For app-udviklere betyder den nye Android-opdatering, at de skal sikre, at deres apps overholder de nye regler for at forblive tilgængelige i Google Play Store.

Hvis en app ikke tilbyder en nem måde at slette konti på, risikerer den at blive fjernet fra butikken, hvilket kan have store konsekvenser for dens tilgængelighed og brugerbase.

Denne opdatering fra Android understreger vigtigheden af brugerkontrol og datasikkerhed, og det er et skridt fremad mod mere brugervenlige og transparente app-tjenester.

Android-brugere bør holde øje med disse ændringer og sikre, at de opdaterer deres enheder for at drage fordel af de nye funktioner.