Google anklages for falsk rangering af søgeresultater

Skrevet af Christian Pedersen

3 uger siden

|

30/05/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Et nyt dokument på 2500 sider er blevet offentliggjort, og det har vist, hvordan Google har vildledt mange søgeresultater på grund af dens algoritmer.

Mest læste i dag

Et nyligt lækket 2500-siders dokument har rystet SEO-verdenen og givet dyb indsigt i, hvordan Googles søgealgoritmer fungerer.

Dokumentet afslører, at søgninger rangeres anderledes end mange i SEO-verdenen troede.

Dokumentet, der blev delt anonymt med Rand Fishkin fra analytics-firmaet Sparktoro, og senere med Mike King fra SEO-virksomheden IPullRank, afslører, at Googles algoritme tager flere faktorer i betragtning ved rangering af sider.

Backlinks spiller stadig en stor rolle, men der lægges også vægt på indholdets relevans og kvalitet samt brugeroplevelsen.

Brugerens engagement, såsom tid brugt på siden og interaktioner, får stadig større betydning.

Dette er ikke helt nyt, men dokumentet går i dybden med, hvordan disse faktorer vægtes.

Men både King og kilden, der lækkede dokumentet, anklager Google for at have løjet om, hvordan rangeringsalgoritmerne virker.

Dette er naturligvis alvorligt, eftersom en hel branche af SEO-firmaer er afhængig af korrekt viden om, hvordan websites rangeres for at kunne gøre deres arbejde effektivt.

Et eksempel på Googles tvetydige praksis handler om Chrome-browseren.

Dokumenterne viser, at Google skabte Chrome primært for at få flere clickstream-data – altså for at aggregere data om, hvilke websites brugerne klikker på.

Ifølge dokumentet indgår Chrome-data faktisk i de data, der bruges til at rangere søgeresultater, selvom Google tidligere har påstået det modsatte.

Præsentationer af søgeresultater sker ifølge det lækkede dokument ved brug af data fra Chrome-browsere verden over.

Dette står i kontrast til Googles tidligere udtalelser om, at Chrome-data ikke indgår i rangeringsalgoritmen.

Fishkin og King mener, at dette er et eksempel på, hvordan Google har givet misvisende information om deres praksis.

Dokumenterne afslører også, at Google har interne ”whitelists” over sider, der var godkendte i forbindelse med COVID-19 og demokratiske valg.

Visse sider var markerede som værende autoriteter for lokale COVID-19-informationer og for valghandlinger i forskellige lande.

Fishkin roser Google for dette, men anerkender også, at det kan levere ammunition til konspirationsteoretikere og politikere, der føler sig underrepræsenteret på nettet.

Denne afsløring af, hvordan Google manipulerer søgeresultater, vil uden tvivl påvirke den måde, SEO-firmaer arbejder på, og kan føre til yderligere kritik af Googles dominans på internettet.

Det skriver recordere.