Microsoft har fjernet populært lydformat

Skrevet af Christian Pedersen

3 uger siden

|

31/05/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Microsoft har fjernet deres Dolby Digital lydformat. Her er hvorfor.

Mest læste i dag

Microsoft har netop truffet en kontroversiel beslutning ved at fjerne Dolby Digital, også kendt som AC-3, fra deres nyeste Windows 11 24H2 opdatering.

Dette populære lydformat, som leverer flerkanals-lyd, har været en integreret del af Windows i mange år og gjort det muligt for alle medieafspillere, herunder Microsoft Media Player, at afspille Dolby Digital lyd.

Ændringen og dens konsekvenser

Fra og med Windows 11, version 24H2, vil AC-3-kodeken ikke længere være inkluderet i operativsystemet.

Microsoft har ikke givet en officiel forklaring på denne beslutning, men de har angivet, at mange enhedsproducenter vil forhåndsinstallere AC-3-kodeken.

"Fra og med Windows 11, version 24H2, er AC-3-kodeken ikke længere inkluderet i Windows. Imidlertid vil mange enhedsproducenter forhåndsinstallere en AC-3-kodek. I disse tilfælde vil du stadig kunne spille af filer kodet med AC-3 lydkodeken," forklarer Microsoft.

Brugerreaktioner og løsninger

Denne ændring betyder, at brugere, der ønsker at afspille Dolby Digital lyd, nu skal sørge for, at deres medieafspillere har den nødvendige kodek installeret.

Programmer som VLC Media Player, der har indbygget understøttelse af AC-3, vil fortsat kunne afspille Dolby Digital lyd uden problemer.

Alligevel har mange brugere udtrykt deres utilfredshed med denne ændring, da det gør processen mere besværlig.

Alternativer og fremtidige muligheder

Selvom fjernelsen af Dolby Digital skaber en udfordring, er det ikke en fuldstændig krise.

Windows 11 vil fortsat understøtte en række andre lydformater såsom MPEG-1, MPEG-2, AAC, FLAC og WAV.

Disse formater sikrer, at brugerne stadig har adgang til høj kvalitet lydafspilning.

Dog vil manglen på Dolby Digital integration uden tvivl påvirke brugere, der er afhængige af dette format for deres hjemmebiografoplevelser.

Samtidig holder Microsoft øje med udviklingen inden for lydteknologi og kan i fremtiden vælge at genindføre Dolby Digital eller introducere nye lydformater, som imødekommer brugernes behov.

Indtil da opfordres brugere til at være opmærksomme på de nødvendige installationer for at sikre fortsat afspilning af deres yndlingsindhold med Dolby Digital lyd.