BMW laver nye elbiler - Endda billigere end før

Christian Pedersen

4 uger siden

|

20/06/2024
Elbiler
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
BMW overrasker med en lancering af helt nye elbiler om et par år. Her er detaljerne.

Mest læste i dag

BMW er klar med nye elbilsmodeller, der skal gøre elektriske biler mere tilgængelige for flere kunder.

De nye modeller, BMW i1 og BMW i2, vil blive lanceret i henholdsvis 2027 og 2028 og forventes at være mere prisvenlige end de nuværende elbiler fra BMW.

Nye modeller og lanceringer

BMW i1, som forventes at komme i både hatchback og sedan-udgaver, bliver lanceret i 2027. BMW i2, en kompakt crossover med mulighed for et coupé-design, følger året efter i 2028. BMW i2 skal erstatte BMW's første elbil, i3, der blev lanceret i 2013 og udgik i 2022. Det skriver Mobilsiden.

Strategi og udvikling

BMW arbejder på at reducere produktionsomkostningerne ved at bevare high-end skærmkomponenter, men begrænse antallet af kameraer og bruge mindre højttalere i de nye modeller.

Disse elbiler bliver bygget på den nye Neue Klasse-platform, som BMW introducerede i marts 2024.

Billigere elbiler på vej

BMW’s mission med de nye elbiler er at tilbyde billigere alternativer i deres elbilportefølje.

De nuværende elbilsmodeller fra BMW ligger mellem 420.000 og 1.594.497 kroner med en gennemsnitspris lige under 500.000 kroner.

De nye modeller skal gøre det muligt for yngre bilkøbere og dem med et strammere budget at eje en BMW elbil.

Neue Klasse-platformen

BMW’s nye elbiler, i1 og i2, vil blive de første modeller baseret på NBx-platformen, der understøtter for- og firehjulstræk.

Denne platform, som også vil blive anvendt i den kommende BMW iX1 og Mini Countryman, indebærer et nyt 800 volt-batterisystem, der giver bedre ydeevne.

Første Neue Klasse-elbil i 2025

Den første elbil baseret på Neue Klasse-platformen forventes lanceret i 2025 som en SUV baseret på konceptbilen Neue Klasse Vision X.

BMW planlægger at lancere seks nye biler på denne arkitektur inden for de næste to år.

Med de nye i1 og i2 modeller håber BMW at kunne tilbyde mere prisvenlige elbiler og dermed nå et bredere publikum, som tidligere har været afskrækket af de høje priser på deres elektriske køretøjer.