Stort datatyveri: Sådan tjekker du, om dine data er blevet stjålet

Skrevet af Christian Pedersen

3 uger siden

|

28/05/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er sket et stort datatyveri, så vi viser her, hvordan du tjekker, om dine data er blevet stjålet.

Mest læste i dag

Et omfattende datatyveri har ramt tusindvis af brugere verden over, og nu undrer mange sig over, om deres personlige oplysninger er blevet kompromitteret.

Datatyverier bliver stadig mere udbredte, og det er vigtigt at tage forholdsregler for at beskytte sine oplysninger.

Ifølge eksperter er der flere måder, du kan tjekke, om dine data er blevet stjålet.

Et af de mest populære værktøjer er hjemmesiden "Have I Been Pwned", som giver dig mulighed for at indtaste din e-mailadresse og se, om den er blevet lækket i kendte databrud.

Dette værktøj er blevet rost for sin brugervenlighed og præcision.

En anden metode er at bruge et antivirus-program.

Moderne antivirus-programmer tilbyder ofte funktioner, der kan scanne internettet for dine data og advare dig, hvis dine oplysninger er blevet lækket.

Mange af disse programmer giver også realtidsbeskyttelse mod fremtidige trusler.

Christian Nissen, en IT-sikkerhedsekspert, understreger vigtigheden af at bruge stærke adgangskoder og to-faktor autentifikation.

"Selvom et antivirus-program kan hjælpe med at beskytte dine data, er det også afgørende at tage grundlæggende forholdsregler som at bruge stærke adgangskoder og aktivere to-faktor autentifikation," siger Nissen.

Det anbefales også at opdatere alle dine enheder og software regelmæssigt.

Mange datatyverier udnytter sårbarheder i forældet software, så det er vigtigt at holde alt opdateret.

De fleste antivirus-programmer tilbyder automatiske opdateringer, hvilket kan være en stor hjælp.

Hvis du opdager, at dine data er blevet stjålet, skal du straks ændre dine adgangskoder og kontakte de relevante tjenester for at underrette dem om situationen.

Desuden bør du overveje at overvåge dine bankkonti og kreditkort for mistænkelige aktiviteter.

Selvom et antivirus-program kan tilbyde en vis beskyttelse, er det vigtigt at være opmærksom på, at ingen løsning er fuldstændig fejlsikker.

Kombineret med forsigtige online vaner og opdateret software, kan et godt antivirus-program dog være en vigtig del af din digitale sikkerhedsstrategi.

Endelig er det værd at nævne, at nogle virksomheder tilbyder services, der kan hjælpe med at overvåge dine data for dig.

Disse tjenester kan give dig ro i sindet og sikre, at du bliver advaret hurtigt, hvis dine oplysninger bliver kompromitteret.

For at sikre dine data bedst muligt, anbefales det at kombinere flere metoder: brug et pålideligt antivirus-program, vær forsigtig med dine onlinevaner, og hold dig opdateret om de nyeste sikkerhedstrusler.