Rusland har blokeret en populær app med 150 millioner brugere

Nicolai Busekist

1 uge siden

|

10/10/2024
Nyheder
Foto: Primakov / Shutterstock.com
Foto: Primakov / Shutterstock.com
Ifølge landets kommunikationsmyndighed krænker det indhold, der deles på platformen, landets love. Derfor har de besluttet, at hele platformen skal blokeres i landet.

Mest læste i dag

Ruslands kommunikationsmyndighed har blokeret beskedtjenesten Discord i landet, rapporterer Reuters og det russiske nyhedsbureau Tass. Tjenesten siges at overtræde russisk lovgivning, hvilket har medført, at det ikke længere er muligt at få adgang til den populære tjeneste i landet.

Discord, som er baseret i San Francisco i USA, er nu den seneste tilføjelse til listen over udenlandske teknologivirksomheder, der er blevet forbudt i Rusland. Det er derfor langt fra den første app eller platform, der er blevet blokeret af de russiske myndigheder i løbet af de seneste år.

I flere år har Rusland krævet, at udenlandske platforme fjerner 'ulovligt' indhold fra deres tjenester. Hvis dette ikke sker, har Rusland regelmæssigt pålagt virksomheder bøder, som dog ofte har været forholdsvis små i størrelse.

Ruslands myndigheder har tidligere også idømt Discord bøder. Om det er bøder, der faktisk er blevet betalt, vides ikke. Hvad der til gengæld står klart er, at de russiske myndigheder nu er gået et skridt videre, da de har valgt at lukke helt ned for adgangen til platformen i landet.

Med 150 millioner månedlige brugere er Discord en af de mest populære besked- og kommunikationsplatforme - især blandt gamere. Discord har ikke umiddelbart kommenteret sagen, lyder det fra Reuters.

Kort efter at Rusland indledte sin krig i Ukraine i 2022, blev den daværende Twitter-tjeneste (som nu kaldes X) også blokeret i landet. Metas platforme, Facebook og Instagram, er også på listen over blokerede tjenester, hvorfor det ikke er muligt at tilgå nogle af dem i Rusland.