Rasende Elon Musk: Vil forbyde ansattes brug af iPhones

Skrevet af Christian Pedersen

1 uge siden

|

11/06/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Elon Musk har meldt ud på X, at han vil forbyde alle ansattes brug af iPhones og andre Apple-produkter.

Mest læste i dag

Elon Musk, administrerende direktør for Tesla og SpaceX, har offentliggjort sine intentioner om at forbyde brugen af Apple-produkter blandt sine ansatte.

Dette skete i et opsigtsvækkende opslag på det sociale medie X, tidligere kendt som Twitter.

Apple integrerer OpenAI

Musk reagerer kraftigt på Apples nylige meddelelse om, at virksomheden vil integrere kunstig intelligens fra OpenAI i sine styresystemer til produkter som iPhone, iPad og Mac.

Musk mener, at denne integration udgør et alvorligt sikkerhedsbrud.

"Hvis Apple integrerer OpenAI i sine styresystemer, kommer brugen af Apple-produkter til at blive forbudt i mine selskaber. Det er et uacceptabelt sikkerhedsbrud," skrev Musk på X.

Han tilføjede, at også besøgende vil blive tvunget til at aflevere deres Apple-enheder ved indgangen. Det skriver Tv2.

AI-integration hos konkurrenter

Det har længe været rygtet, at Apple ville integrere AI i sine systemer, da mange konkurrenter allerede har gjort dette.

Google, Meta og Samsung har alle AI-integration i flere af deres produkter, hvilket har øget presset på Apple for at følge trop.

Apple-produkterne vil få adgang til OpenAI's nyeste sprogmodel, GPT-4o, som en del af denne integration.

Siden lanceringen af OpenAI's chatbot, ChatGPT, i 2022, har konkurrencen inden for AI-teknologi været intens, især mellem techgiganterne Microsoft, Google og Meta samt flere tech-startups.

Musk og OpenAI's historie

Elon Musk var med til at grundlægge OpenAI i 2015, men forlod organisationen i 2018 på grund af uenigheder med ledelsen.

Siden har han kritiseret OpenAI's topchef, Sam Altman, for en for profit-orienteret tilgang, hvilket han mener strider imod de oprindelige mål for virksomheden.

I marts i år sagsøgte Musk OpenAI med anklager om brud på de oprindelige stiftelsesbetingelser fra 2015.

Musks skarpe kritik af Apple og OpenAI tyder på, at han fortsat ser store risici forbundet med AI-teknologiens fremmarch.

Konsekvenser for Apple-brugere

Det er endnu uvist, hvordan Musks beslutning vil påvirke hans virksomheder og de mange ansatte, der bruger Apple-produkter.

Med denne markante udmelding lægger han pres på både Apple og andre tech-virksomheder for at tage sikkerhed og databeskyttelse alvorligt i den hastigt voksende AI-verden.