Ny Gmail-funktion finder nyttige links og informationer begravet i dine e-mails

Nicolai Busekist

18 timer siden

|

04/10/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
I stedet for at søge og scrolle for at finde pakkesporingsnumre og bekræftelsesnumre, kan du nu få Gmail til at vise dem for dig.

Mest læste i dag

For at gøre det lettere at finde alle de ting, der ligger gemt i din indbakke, lancerer Gmail en stor opdatering af funktionen 'opsummeringskort', som forsøger at fremhæve den vigtigste information i dine beskeder, inden du selv beder om det.

Hvis du tidligere har stødt på disse kort i Gmail, er det sandsynligvis i forbindelse med et køb. Når du åbner en ordrebekræftelse, viser Gmail muligvis en boks øverst, der viser de varer, du har købt, den samlede pris og måske et link til at spore pakken.

Fremover vil denne boks være mere nyttig og rettidig, siger Maria Fernandez Guajardo, direktør for Gmail. Når du venter på en pakke, viser boksen måske, hvornår den ankommer. Når pakken er modtaget, får du i stedet et link til firmaets returpolitik.

"Handlingen vil være relevant i forhold til den fase, du befinder dig i," siger hun ifølge The Verge.

Shopping er ét af de områder, hvor disse nye bokse vil dukke op. De andre er begivenheder, rejser og regninger, og logikken bag alle fire er den samme: Du modtager mange e-mails med vigtige oplysninger eller links, men disse oplysninger kan være svære at finde. Gmail vil gennemgå dine e-mails for dig og fremhæve denne information øverst.

Disse kort vises både øverst i individuelle e-mails og i toppen af søgeresultater - hvis du søger efter 'Delta' for at finde din flyrejse, vil det rette kort for din kommende rejse dukke op, så du ikke behøver at grave gennem 100 mails for at finde den rigtige. Gmail vil endda placere disse kort øverst i din indbakke, hvis du har en pakke, der er på vej, eller hvis en rejse snart starter, forklarer Guajardo.

At tilføje disse kort til brugernes indbakker er muligvis den mest kontroversielle del af det nye system. Generelt set bryder folk sig ikke om, at deres indbakker bliver ændret, hvilket Google er meget klar over. Men Guajardo mener, at hvis kortene er nyttige nok og nemme at fjerne, vil folk sætte pris på at have dem.

"De kommer ikke til at fylde hele din indbakke. Det her er værdifuld plads," siger hun.

Dette er ikke et stort nyt AI-initiativ, siger Guajardo, og det trækker heller ikke på Gemini eller Googles omfattende viden om dig og verden. Det er blot Gmail, der bliver bedre til at gennemgå dine e-mails for nyttige oplysninger.

De nye bokse vil begynde at dukke op i individuelle beskeder på iOS og Android. Foreløbig vil de kun være til køb, men flere kategorier og muligheder er på vej.