Nvidia skulle bruge 1 år til at bygge supercomputer: Elon Musk gjorde det på 19 dage

Nicolai Busekist

1 dag siden

|

17/10/2024
Nyheder
Foto: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com
Foto: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com
Elon Musk og hans team har bygget en supercomputer på 19 dage. Nvidias chef forklarer, at det normalt tager år at opnå dette, og netop derfor er Musks præstation så imponerende.

Mest læste i dag

Ifølge Nvidias administrerende direktør er noget lignende 'aldrig før blevet gjort' og vil sandsynligvis ikke blive gentaget i den nærmeste fremtid.

Elon Musk og hans team har skabt en supercomputer på blot 19 dage. Nvidia-CEO Jensen Huang forklarede, at det normalt tager år at opnå en sådan præstation.

Supercomputeren blev bygget til X.AI Corp, der arbejder med kunstig intelligens. Det blev grundlagt i 2023 af Elon Musk. Ifølge Manager-Magazin skulle der være blevet investeret omkring ti milliarder amerikanske dollars (9,24 milliarder euro) i projektet.

Den nye supercomputer skal udføre AI-beregninger for den amerikanske virksomhed. Musk grundlagde xAI som en konkurrent til OpenAI, der er firmaet bag ChatGPT, og finansierede det selv.

Hvad har Musks team opnået? Ifølge det engelske magasin TomsHardware gik holdet fra xAI på under tre uger fra konceptfasen til fuld kompatibilitet med Nvidias udstyr. Det inkluderede også at udføre den første AI-træning på den nybyggede supercluster.

Hele processen omfattede opførelsen af en stor fabrik til at huse grafikkortene, installation af væskekøling og strømforsyning, for at gøre alle 100.000 H200-GPU'er klar til drift. Ifølge Nvidia er H200 det hurtigste grafikkort, men AMD har en anden opfattelse.

"At bygge en kæmpe fabrik, væskekølet og med strømforsyning, og på den korte tid, der var til rådighed," lød det fra Jensen Huang om hele opsætningen.

Hvor lang tid tager det normalt? Ifølge Nvidia-chefen tager det i gennemsnit fire år at gøre et datacenter klar, levere hardwaren og få alt sat op. Tre år går til planlægning, mens det sidste år bruges på at levere, installere og tage udstyret i brug.

Især den sidste del blev klaret på meget kortere tid af Elon Musk og hans team. På Twitter/X kan du se en video med Jensens udtalelse:

"Det er aldrig sket før - xAI klarede på 19 dage, hvad alle andre tager et år om. Det er overmenneskeligt - der findes kun én person i verden, der kan opnå dette - Elon Musk er unik i sin teknologiske forståelse," lød det fra ham.

Det er dog ikke klart, hvor tæt Nvidia og Musks virksomhed arbejdede sammen for at levere så mange grafikkort på så kort tid. Nvidias AI-processorer er næsten altid i mangel eller kun tilgængelige til meget høje priser på grund af AI-boomet.