Microsoft afsløret: Har overvåget millioner af brugere

Christian Pedersen

1 uge siden

|

07/09/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Microsoft bekræfter, at det ikke længere er muligt for brugere at slå den såkaldte "recall"-funktion fra.

Mest læste i dag

Microsoft er blevet afsløret i at udvikle en kontroversiel funktion, kaldet "Recall", der automatisk tager skærmbilleder af brugernes aktiviteter på deres computere.

Funktionen bliver rullet ud som en del af en ny kategori af pc’er, Copilot+, og har allerede vakt stor bekymring omkring privatlivets fred.

Uundgåelig overvågning?

Ifølge Microsoft vil Recall-funktionen, der optager skærmbilleder med få sekunders mellemrum, ikke kunne afinstalleres for amerikanske brugere.

Dette har ført til massiv kritik, da mange ser det som en indtrængen i privatlivet.

Recall blev først opdaget i den seneste opdatering af Windows 11, hvor det fejlagtigt fremgik, at man kunne slå funktionen fra, hvilket Microsoft senere bekræftede var en fejl. Det skriver Version2.

EU-brugere måske undtaget

Der kan dog være håb for EU-borgere. På grund af Europa-Kommissionens Digital Markets Act, der beskytter brugernes rettigheder, kan Microsoft blive tvunget til at inkludere en afinstallationsmulighed for Recall i EU-udgaver af Windows 11.

Det betyder, at europæiske brugere muligvis vil få mere kontrol over funktionen sammenlignet med deres amerikanske modstykker.

Recall-funktionen, der har været undervejs i flere måneder, blev tidligere udsat for yderligere tests, især omkring sikkerhed.

Microsoft planlægger at lancere funktionen i oktober som en del af deres Windows Insider-program på Copilot+ pc'er.

Funktionen har allerede skabt debat, og det forventes, at mange vil følge udviklingen nøje for at se, hvordan Microsoft vil håndtere de etiske og juridiske implikationer.