Microsoft gør det klart: Disse Windows-brugere skal straks opgradere

Christian Pedersen

1 uge siden

|

06/09/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du stadigvæk ikke bruger Windows 11, så læs med her.

Mest læste i dag

Microsoft har netop annonceret, at flere af deres populære programmer, herunder Windows Mail og Kalender, vil blive udfaset.

Brugere af disse tjenester skal snart skifte til den nye Outlook-platform, som gradvist vil erstatte de ældre programmer.

Ændringerne vil påvirke både Windows-, Android- og iOS-brugere, som stadig benytter de gamle versioner.

Programmer deaktiveres i 2024

Fra midten af juli 2024 begynder Microsoft at begrænse funktionaliteten i Windows Mail og Kalender, og fuld udfasning er planlagt til september 2024.

Herefter vil det ikke længere være muligt at sende eller modtage mails via disse programmer – kun visning af allerede eksisterende mails og kalenderoplysninger vil være muligt.

Microsoft anbefaler derfor, at brugerne opgraderer til det nye Outlook for at undgå forstyrrelser i deres daglige arbejdsgange. Det skriver Chip.

Ny Outlook som web-app

Den nye Outlook-version, der vil erstatte de ældre programmer, er designet som en Progressive Web App (PWA).

Dette betyder, at den fungerer som en webbaseret applikation, men med den fulde funktionalitet af et traditionelt desktop-program.

Skiftet er særligt relevant for brugere, der ikke ønsker at gemme deres IMAP-logins på Microsofts servere, da den nye app håndterer disse data anderledes end tidligere versioner.

Support slutter i december

Ud over de gradvise begrænsninger af Windows Mail og Kalender, har Microsoft også meddelt, at supporten for disse programmer samt Windows People vil ophøre den 31. december 2024.

Dermed lægger Microsoft pres på brugerne for hurtigt at skifte til den nye platform, hvis de vil undgå at miste adgang til essentielle funktioner i deres daglige kommunikation.