Google lancerer ny AI-opdatering til millioner af Android-brugere

Christian Pedersen

3 dage siden

|

16/09/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du tit bruger Android, så har google gode nyheder til dig.

Mest læste i dag

Google har netop frigivet en stor opdatering til deres Gemini Live chatbot, som nu er tilgængelig gratis for alle Android-brugere.

Tidligere var denne avancerede stemmeassistent kun tilgængelig for dem, der abonnerede på Google One AI Premium til en månedlig pris på 15 kroner, men nu kan millioner af brugere få adgang til den uden betaling.

Hvad er Gemini Live?

Gemini Live blev først præsenteret ved Google I/O 2024 og bruger Googles nyeste AI-modeller til at tilbyde en samtalebaseret oplevelse, der minder om at tale med et rigtigt menneske.

Brugere kan stille spørgsmål, afbryde under samtalen og forvente, at chatbotten lærer og tilpasser sig deres personlige kommunikationsstil over tid.

Gemini Live kan assistere med en bred vifte af emner og tilbyde en mere naturlig måde at interagere med teknologi på. Det skriver Forbes.

Selvom gratis brugere nu har adgang til Gemini Pro 1.5-modellen, der tidligere kun var tilgængelig for betalende brugere, er der nogle begrænsninger.

De mere avancerede funktioner, som integration med Gmail og Google Docs, kræver stadig et betalt abonnement.

Ikke desto mindre er der kun små forskelle i den oplevelse, som gratis brugere får sammenlignet med dem, der betaler for den fulde version.

Hvorfor tilbyder Google det gratis?

Google har valgt at åbne for Gemini Live til alle for at samle mere brugerdata til at træne fremtidige AI-modeller.

Selvom stemmeoptagelser ikke gemmes, bruger Google de transskriberede samtaler til at forbedre deres AI.

Brugerne advares dog mod at dele følsomme oplysninger, da samtaler kan blive gennemgået anonymt af menneskelige anmeldere.

Gemini Live er endnu ikke tilgængelig på iOS, men Google har planer om at lancere det på Apple-enheder i nær fremtid, samt udvide supporten til flere sprog.